Log in
A+ A A-

Μάγεψε τους ομογενείς η Χορωδία του Ιονίου Πανεπιστημίου

Ήχους και τραγούδια βγαλμένα από την Επτανησιακή παράδοση, και όχι μόνο, προσέφερε το Φωνητικό Σύνολο του Ιονίου Πανεπιστημίου σε όλους όσοι έδωσαν το παρών στην εορταστική εκδήλωση για την 162η επέτειο της ένωσης της Επτανήσου με την Ελλάδα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο "Κεφαλονίτικο Σπίτι" στην Αστόρια.

 Φέτος, οι εορτασμοί έγιναν με σχεδόν ένα μήνα καθυστέρηση προκειμένου να συμπίπτουν με την παρουσία της Χορωδίας στη Νέα Υόρκη, η οποία οφείλεται στην συμμετοχή της στην μεγάλη διαχορωδιακή συναυλία, που θα λάβει χώρα την Τρίτη στις 8 το βράδυ στο Carnegie Hall.

Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Επίκουρος Καθηγήτρια Μουσικής Παιδαγωγικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, Ζωή Διονυσίου, η οποία εστίασε στα βασικά γεγονότα που οδήγησαν σταδιακά στην ιστορική ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα, την 21η Μαϊου 1864.

Παράλληλα, η κ. Διονυσίου εξέφρασε την συγκίνησή της για την υποδοχή που επεφύλαξαν οι ομογενείς στην αντιπροσωπεία του Πανεπιστημίου, τονίζοντας πως "οι δεσμοί με την ομογένεια είναι πνευματικοί και ιστορικοί."

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η Ιόνιος Πολιτιστική Ομοσπονδία, η Ομοσπονδία Κεφαληνίων και Ιθακησίων "Οδυσσεύς", ο Σύλλογος Κεφαληνίων "Κέφαλος", η Κεφαληνιακή Αδελφότητα Νέας Υόρκης, ο Σύλλογος Κεφαληνίων Νέας Ιερσέης "Άγιος Γεράσιμος", ο Σύλλογος Ζακυνθίων "Διονύσιος Σολωμός", ο Σύλλογος Ερεικουσίων και το "Μαθράκι".