Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ν. Ιερσέη: Εορτασμός Ευαγγελισμού

Σε σεπτό κλίμα έλαβε χώρα ο Μέγας Αρχιερατικὸς Εσπερινὸς μετ' ἀρτοκλασίας και Δ' Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, υπὸ του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νέας Ιερσέης, κ. Ευάγγελου Κουρούνη και συλλειτουργούντων των π. Ιάκωβου Ροδίτη, π. Αποστόλου Πάνου, π. Ευάγγελου Μάικλς και Διάκου Φιλόθεου Τομασέφσκι, στις 24 Μαρτίου 2017 στον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού στο Τζέρσεϊ Σίτι της Νέας Ιερσέης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης ευχήθηκε μεταξύ άλλων «Χρόνια πολλά, υγεία, πνευματική πάνω από όλα, η πνευματική υγεία φέρνει και τη σωματική».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στη σημασία του εορτασμού του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου: «Η Παναγία η Θεοτόκος τον Ευαγγελισμό της οποίας σήμερα εορτάζουμε είναι ένα σημαντικό γεγονός, διότι εκείνη επέλεξε ο Θεός προκειμένου να έρθει η ειρήνη εις τον κόσμο. Και ειρήνη είναι ο Χριστός. Ο άνθρωπος εκπροσωπείται από Αυτήν την μεγάλη προσωπικότητα, την Ιερά προσωπικότητα, την Αγιοτέρα πάντων των Αγίων, για αυτό η Εκκλησία μας, την τοποθετεί μέσα είς το Ιερό θυσιαστήριο και την απεικονίζει ως την Πλατυτέρα των Ουρανών που δείχνει να έχει ανοικτά τα χέρια, ανοικτή την αγκαλιά, έτοιμη να μας δεχθεί όλους.»

Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης είπε ότι παρακαλούμε τη Θεοτόκο «για κάθε τις το οποίο είναι καλό και ωφέλιμο στη ζωή μας και προς όφελος του κόσμου, όλου του κόσμου, όχι μόνον το προσωπικό μας όφελος, το όφελος των αδελφών, της οικογενείας μας, των φίλων μας, των συγγενών μας, των γνωστών μας, μα πάνω από όλα το σπουδαίο για κάθε άγνωστον, ο οποίος πιθανόν να μην έχει βρει τον Χριστόν και ως εκ τούτου ζει απόλυτα στο σκοτάδι.»

Κατά το κέρασμα που ακολούθησε στη αίθουσα εκδηλώσεων, η Φιλόπτωχος Αδελφότης του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού παρέδωσε χρηματικό ποσό στο Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού.

Το παρόν έδωσαν, μεταξύ άλλων, οι Άρχοντες του Πατριαρχείου κ.κ. Ιωάννης Μίχος, Ζήνων Χριστοδούλου, Ανδρέας Κομμοδρόμος.

Σημειώνεται ότι Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού στο Τζέρσεϊ Σίτι θα τελεστεί από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ν. Ιερσέης και το Σάββατο, 25 Μαρτίου 2017.