Log in
A+ A A-

Κατσιματίδης: Δαπάνησε 10,4 εκατομμύρια δολάρια για προεκλογική καμπάνια

Περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια δαπάνησε για την προεκλογική του εκστρατεία στις προκριματικές των Ρεμπουπλικάνων ο ομογενής επιχειρηματίας Τζον Κατσιματίδης, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα.

 

Ειδικότερα, ο κ. Κατσιματίδης ξόδεψε 10,4 εκατομμύρια δολάρια από την προσωπική του περιουσία, προσπαθώντας με αυτόν τον τρόπο να καλύψει το "χάντικαπ" από τον αντίπαλό του, Τζο Λότα.  Πρόκειται για την ίδια τακτική που ακολούθησε κατά το παρελθόν ο - επίσης δισεκατομμυριούχος - Μάικλ Μπλούμπεργκ, ο οποίος όμως κέρδισε και τις δυο εκλογικές αναμετρήσεις.

Την ίδια τύχη με τον Τζον Κατσιματίδη είχε και η πολυδάπανη προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου Comptroller Έλιοτ Σπίτζερ, που έβγαλε από την τσέπη του 10,3 εκατομμύρια δολάρια, για να χάσει τελικά την μάχη από τον Σκοτ Στρίνγκερ.

Σε αυτήν την περίπτωση, ο Σπίτζερ είχε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες παλαιότερης εμπλοκής του σε ροζ σκάνδαλο, μην κατορθώνοντας τελικά να τις ξεπεράσει με τον "πακτωλό" εκατομμυρίων που επένδυσε επικοινωνιακά.