Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Προκριθηκαν στους τελικούς του LISFL Panatha USA και Ολυμπιακός

  • Written by 

του Δημήτρη Φιλιππίδη

Floral Park - Panatha USA 3-4 στα πεναλτυ

Μεγάλη πρόκριση πήρε η ομάδα της Panatha USA, καθώς πέρασε στoν τελικό των πλέη οφ για τον τίτλο του υπερπρωταθλητή της 3ης Κατηγορίας στο Πρωτάθλημα του Λονγκ Αιλαντ Λιγκ στο οποίο συμμετέχουν με ιδιαιτερη επιτυχία οι ομάδες της ΕΠΟ Αμερικής.

Οι πράσινοι πήραν μία ατυπη ρεβάνς για την ήττα από την ομάδα του Φλοραλ Παρκ με 4-2 στην κανονική σεζόν. Η Panatha USA μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κέρδισε στα πέναλτυμε 4-3 και προκρίθηκε στον μεγάλο τελικό, δικαιώνοντας εν μέρει όλους όσους πίστεψαν σε αυτήν την ομάδα. Οι πάικτες του τριφυλιού είχαν δώσει όρκο νίκης και αυτό ήταν εμφανές στην διάθεση και την προσπάθεια που κατέβαλαν μέσα στο γήπεδο. Ο φετινός Παναθηναϊκός βασίστηκε σε όλη την σεζόν στην δυνατή άμυνα και το πρέσινγκ, και ετσι ακριβώς έπραξε και σε αυτό το παινχίδι. Στο πρώτο ημίχρονο, ο κόντρα άνεμος δυσκόλευε τις προσπάθειες των παικτων της ελληνικής ομάδας, και γι αυτό έπαιξαν συντηρητικά μην αφηνοντας πολλούς χώρους στους αντιπάλους. Το 0-0 ήταν το σκορ του ημιχρόνου και ήρθε ως φυσική συνέπεια του ότι οι δύο ομάδες έδωσαν ιδιαιτερη προσοχή στην άμυνα. Στο 2ο ημίχρονο ο ρυθμός του παιχνιδιού ανέβηκε κατακόρυφα και χάθηκαν εκατερωθεν πολύ καλές ευκαιρίες για γκολ, όμως οι δύο τερματοφύλακες είχαν κατεβασει ρολά στους αντιπαλους επιθετικούς. Ιδιαιτερα ο Μαικ Σουλειμαν της Παναθα USA ήταν ανίκητος και έτσι το 0-0 ήταν το σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το ημίχρονο. Στην διαδικασία των πέναλτυ, οι πράσινοι ήταν ψύχραιμοι, και με ήρωα τον ματούπα που σκόραρε στο τελευταιο χτύπημα και ακολούθως ο παικτης του Φλόραλ Παρκ Tζέισον έστειλε την μπάλα στο δοκάρι, σκορπίζοντας κύματα ενθουσιασμού στους Παναθηναικους που πανηγύρισαν έξαλλα την μεγαλη και ιστορική πρόκριση στον τελικό. Ο αρχηγός της ομάδας, Ηλίας Τσουκαντάς δήλωσε χαρακτηριστικά: "κάθε ομάδα έχει τις καλες και καές στιγμές. Εμείς περάσαμε απ΄οαρκετες φάσεις όμως νιώθουμε περήφανοι για το επιτευγμά μας. Νιωθουμε ευτυχισμένοι γιατί η διοίκηση της ομάδας, είναι διαρκώς στο πλευρό μας και αυτο αποτελεί το καλύτερο κίνητρο για όλους εμάς. Η χημεία γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, και το κλίμα μέσα στον σύλλογο είναι αμιγώς οικογενειακό. Ανυπομονούμε να αγωνιστούμε στον μεγάλο τελικό και να διεκδικήσουμε την νίκη και τον τίτλο του πρωταθλητή απέναντι σε μία εκπληκτική ομάδα όπως το East Hampton. Eίμαστε πολύ περήφανοι που εκπροσωπούμε έναν μεγάλο σύλλο όπως ο ΠΑΟ και vς μελη της ομαδας αφιερώνουμε την πρόκριση σε αυτούς που πίστεψαν στην προσπάθεια μας".

H σύνθεση της Panatha USA:
NIYAZI, Benal, Καλούδης, Καραγιαννόπουλος, Rahail, Kilikacim,Lima, Matupa, Πετροπουλος, Ramaj, Stevens, Sulyman, Tonaj, Tσουκαντάς.

Στον άλλο ημιτελικό της 3ης κατηγορίας, η εκπληκτική ομάδα των East Hamptons κέρδισε με 2-0 την ομάδα των Πορτογάλων της South Jamaica και έτσι πλέον ο μεγαλος τελικος θα είναι East Hamptons εναντίον της Παναθα USA, στα γήπεδα του Βεραζάνο, την 1η Ιουνίου.

Στην 2η κατηγορία, ο Ολυμπιακός πέτυχε τεράστια πρόκριση επί των MLMIF - NY Towers με 1-0 και προκρίθηκε στον μεγαλο τελικό εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τους NY West Indies United που έκαναν την έκπληξη και απέκλεισαν την ομάδα των Σέρβων στα πέναλτυ.