Log in
A+ A A-

Δείτε Βίντεο: Ολομέτωπη επίθεση Αλαφούζου σε ΕΠΟ - Διαιτησία

Ολομέτωπη επίθεση κατά της ΕΠΟ αλλά και του "συστήματος" του ελληνικού ποδοσφαίρου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, Γιάννης Αλαφούζος, εξαπολύοντας κατηγορίες εναντίον του προέδρου της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, Γιώργου Σαρρή.

Όλα αυτά, στο περιθώριο της συνέντευξης που παραχωρήθηκε στους εκπροσώπους του Τύπου, βασικό θέμα της οποίας ήταν η παρουσίαση του Τάκη Φύσσα στο νέο ρόλο που αναλαμβάνει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Αρχικά, ο κ. Αλαφούζος καλωσόρισε τον Τάκη Φύσσα, εκφράζοντας την σιγουριά του ότι μπορεί να προσφέρει τα μέγιστα στο φιλόδοξο αλλά και δύσκολο πρότζεκτ του ποδοσφαιρικού Παναθηναϊκού.

"Ο Τάκης ήρθε να βοηθήσει το ποδοσφαιρικό κομμάτι της διοίκησης. Το γραφείο του είναι στην ΠΑΕ και ασχολείται με την συνολική στρατηγική, με τα ευρωπαϊκά θέματα και πως θα βελτιώσει τον σύλλογο. Χαιρόμαστε που τον έχουμε εδώ, έναν αθλητή με τόση εμπειρία αλλά και διοικητικά στην Εθνική με βαθιές προσβάσεις σε όλο το ποδοσφαιρικό σύμπαν.", τόνισε ο Γιάννης Αλαφούζος, ο οποίος στην συνέχεια διαχώρισε τους ρόλους των Τάκη Φύσσα και Νίκου Νταμπίζα.

"Ο Νίκος υλοποιεί και εισηγείται τις μεταγραφές, και πέρυσι ήταν επιτυχημένες. Και φέτος κάναμε μεταγραφές εδώ και καιρό, κινήσεις που είναι στην φιλοσοφία μας. Η φιλοσοφία μας δεν ήταν να κάνουμε μια νέα ομάδα κάθε χρόνο. Πέρυσι κάναμε 14, φέτος κάναμε 5. Ο Γκόρντον και αυτός μεταγραφή είναι.", ανέφερε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ο οποίος υπενθύμισε ότι προτεραιότητα του Παναθηναϊκού είναι να αναδείξει παίκτες από τις Ακαδημίες του.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Τάκης Φύσσας, ο οποίος δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για το γεγονός ότι επέστρεψε από άλλο πόστο στον Παναθηναϊκό.

"Έχω κάνει τις προτάσεις μου στον πρόεδρο. Δεν είναι της παρούσης να τα πω. Στην πράξη θα τα δούμε. Η ευρωπαική αίγλη της ομάδας είναι χαμένη τα τελευταία χρόνια και θέλουμε να το αλλάξουμε αυτό, υπάρχει ένα μοντέλο να στηριχθούμε στα ταλέντα. Ζούσα και στην Εθνική στο ελληνικό στοιχείο και μου αρέσει εδώ. Ήρθα να βάλω και εγώ το λιθαράκι μου, να συνεχίσουμε την περυσινή καλή πορεία και να έχουμε καλύτερα αποτέλεσματα. Η φιλοσοφία της ομάδας υπάρχει και ήρθα να συνεισφέρω.", δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Φύσσας.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Τεχνικός Διευθυντής, Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος τόνισε ότι η παρουσία του Τάκη Φύσσα προσθέτει "ένα ακόμη ποδοσφαιρικό μυαλό" στις υπηρεσίες του Παναθηναϊκού.

"Βιώνοντας ένα χρόνο τον Παναθηναϊκό, υπήρχαν κενά και με τις ενέργειες του Τάκη θα καλυφθούν. Υπάρχει ένα ακόμη ποδοσφαιρικό μυαλό. Με ξεκάθαρες ευθύνες και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Είναι το μεγαλύτερο εχέγγυο η εξαιρετική σχέση που έχω με τον Τάκη για να δουλέψουμε όλοι μαζί. Στην πρώτη κουβέντα ο πρόεδρος ήταν απόλυτα ειλικρινής. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστιες απαιτήσεις και είμαστε όλοι εδώ για το καλό του συλλόγου, πάνω στις βάσεις που βάλαμε πέρυσι για να μπορέσουμε να φέρουμε τον Παναθηναϊκό εκεί που του αξίζει".

Επίθεση Αλαφούζου

Ασφαλώς, το μεγαλύτερο δημοσιογραφικό ενδιαφέρον είχαν οι επικείμενες τοποθετήσεις του προέδρου της ΠΑΕ, Γιάννη Αλαφούζου, σχετικά με την κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά και τις καταγγελίες που έγιναν μέσω της εκπομπής "Η Δίκη της Δευτέρας".  Αρχικά, ο κ. Αλαφούζος αναφέρθηκε στην διαιτησία, κάνοντας σαφή την δυσπιστία του απέναντι στο κατά πόσον η τοποθέτηση του Χιου Ντάλας μπορεί να περιορίσει τα κακώς κείμενα.

"Τον έφερε η ΕΠΟ με τους όρους και τις συνθήκες που γνωρίζουμε. Η διαιτησία που είδαμε στον Παναθηναϊκό κι όχι μόνο ήταν κακή. Επί της ουσίας δεν άλλαξε τίποτα. Οι άνθρωποι που ελέγχουν τη διαιτησία και ελέγχονται ποινικά και πολλαπλά, είναι στη θέση τους. Άνθρωποι που διώκονται δεν μπορούν να έχουν τέτοιες θέσεις, μέχρι τουλάχιστον να αποδειχτεί αν είναι αθώοι".

Σε ό,τι αφορά στον πρόεδρο της ΕΠΟ, Γιώργο Σαρρή, ο Γιάννης Αλαφούζος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καλές σχέσεις μαζί του, ενώ τόνισε ότι, με βάση πρόσφατες αποκαλύψεις (σ.σ. ότι διαθέτει κινεζικό τηλέφωνο) θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.

"Είναι δυνατόν ο πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει κινέζικο τηλέφωνο και να μην έχει παραιτηθεί; Βγαίνει κανείς από τα ρούχα του.  (...) Τον κύριο Σαρρή τον είχα επισκεφτεί θεσμικά στο γραφείο του, όταν υπήρχαν διαρροές ότι δεν θα παίρναμε άδεια. Πήγα στο γραφείο του, έκανε μία παράσταση για να πω ότι όλα αυτά δεν ίσχυαν. Από εκεί και πέρα, είχε συμφωνήσει ότι η διαιτησία είχε πρόβλημα και είχε πει ότι θα γίνουν αλλάγες. Οτι κάποιοι διαιτητές δεν θα είναι στους πίνακες. Αλλά δεν άλλαξε τίποτα. Οι ίδιοι άνθρωποι παραμένουν στις θέσεις τους. Η σχέση μου με τον κ. Σαρρή δεν είναι καλή, αν αυτό θέλετε να μάθετε. Δεν θέλω να κατονομάσω πρόσωπα που συμμετέχουν στο κύκλωμα. Δεν έχει νόημα να λέμε "κύριε κύριε ο τάδε έκανε αυτό το πράγμα". Η ΕΠΟ είναι θεσμός και την αναφέρω", δήλωσε ο κ. Αλαφούζος.

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός άφησε αιχμές για την στάση του διαιτητή στον τραυματισμό του Μπεργκ, εκφράζοντας την άποψη ότι αν "φορούσε άλλη φανέλα" θα είχε διαφορετική αντιμετώπιση.

Μόνο κάτι εξαιρετικό στις μεταγραφές

Παρά το γεγονός ότι το ρεπορτάζ του Παναθηναϊκού παρουσιάζει περίπου ως δεδομένη την απόκτηση σέντερ φορ που θα αποτελέσει επιπλέον λύση το χρονικό διάστημα απουσίας του Μπεργκ, ο Γιάννης Αλαφούζος άφησε ανοιχτό παράθυρο μεταγραφής, τονίζοντας όμως ότι δεν είναι απόλυτη προτεραιότητα, αφού υπάρχει εμπιστοσύνη στο υπάρχον δυναμικό.

Αναφορικά με τον Μεχντί Αμπέντ, ο Νίκος Νταμπίζας δήλωσε ότι η επιστροφή του παραμένει στο μυαλό των ιθυνόντων της ομάδας, αλλά δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τον Παναθηναϊκό.

Σε ό,τι αφορά στις φετινές μεταγραφές, τονίστηκε ότι θα πρέπει να δοθεί ο κατάλληλος χρόνος προκειμένου να κριθούν δίκαια και αντικειμενικά.

 

Media