Log in
A+ A A-

Μπάσκετ: Τι αποφάσισε το ΑΣΕΑΔ;

Αναστάτωση επικρατεί από το πρωί στο ελληνικό μπάσκετ σχετικά με την τύχη του ημιτελικού ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να δώσει εντολή στον αθλητικό δικαστή για εξέταση της καταγγελίας των "ερυθρολεύκων".

Η πρώτη σύγχυση δημιουργήθηκε μετά την διαρροή - η οποία παρέσυρε τα περισσότερα αθλητικά πόρταλ - ότι ο Ολυμπιακός δικαιώνεται από το ΑΣΕΑΔ και κερδίζει τον αγώνα στα χαρτιά, λόγω της αντικανονικής παρουσίας του πρώην προέδρου της ΚΑΕ, Δημήτρη Γιαννακόπουλου, στο ΟΑΚΑ, παρά την τιμωρία που του είχε επιβληθεί από τις Αρχές.  Όπως ήταν φυσικό, η είδηση διαδόθηκε παντού, με αποτέλεσμα να υπάρξει το ανάλογο κοντράστ συναισθημάτων από τις δυο ομάδες.

Όμως, λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι το ΑΣΕΑΔ δεν πήρε θέση, αλλά υποχρέωσε τον αθλητικό δικαστή του ΕΣΑΚΕ - ο οποίος είχε δηλώσει αναρμόδιος για την εξέταση της καταγγελίας - να εξετάσει επί της ουσίας την υπόθεση και να λάβει απόφαση βάσει της κείμενης νομοθεσίας.

Από την πλευρά της, η ΕΟΚ κατακεραύνωσε με ανακοίνωσή της το ΑΣΕΑΔ και προχώρησε στην αναβολή του ημιτελικού στην Πυλαία, ο οποίος επρόκειτο να διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα.  Πλέον, ο αγώνας θα γίνει την Τρίτη, με τον ΠΑΟΚ να μην γνωρίζει πλέον εάν θα είναι αντίπαλός του ο Παναθηναϊκός (που είχε νικήσει τον Ολυμπιακό με 77-76) ή ο Ολυμπιακός που διεκδικεί τον αγώνα δικαστικά.

Όλα αυτά βέβαια με φόντο την κόντρα των δυο "αιωνίων" στο ΣΕΦ την επόμενη αγωνιστική του Πρωταθλήματος, η οποία θα διεξαχθεί, για μια ακόμη φορά, υπό καθεστώς πλήρους έντασης και πόλωσης.