Log in
A+ A A-

Μουντιάλ: Στα ημιτελικά η Αργεντινή

Την πρόκριση στους "4" του Παγκοσμίου Κυπέλλου, για πρώτη φορά μετά το 1990, εξασφάλισε η Αργεντινή του Μέσι, η οποία, με γκολ του Ιγκουαϊν, έκαμψε την αντίσταση του Βελγίου με 1-0.

Όπως συμβαίνει σε όλα τα παιχνίδια των προημιτελικών μέχρι στιγμής, οι Αργεντίνοι άνοιξαν το σκορ πολύ νωρίς (8'), όμως δεν κατάφεραν να αιφνιδιάσουν περαιτέρω τους αντιπάλους τους και να περάσουν ένα λιγότερο αγχώδες ενενηντάλεπτο μέχρι τα ημιτελικά. Αντίθετα, έπαιξαν με την φωτιά και λίγο έλειψε στο τέλος να το πληρώσουν, όταν στο 93' ο Μέσι έχασε το τετ - α - τετ και λίγο αργότερα οι πεισματάρηδες Βέλγοι έφτασαν ένα βήμα πριν από την ισοφάριση και την παράταση, αλλά τελικά ο Σαντλί δεν κατάφερε το 1-1.

Έτσι, μετά το ζευγάρι Γερμανία - Βραζιλία, η Αργεντινή έγινε η τρίτη ομάδα των ημιτελικών και περιμένει το νικητή του ματς Ολλανδία - Κόστα Ρίκα.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Γκαράι, Μπασάντα, Μαστσεράνο, Λούκας Μπίγλια, Ντι Μαρία (33' Ένσο Πέρες), Λαβέτσι (71' Παλάσιο), Μέσι, Ιγκουαΐν (81' Γκάγκο).
ΒΕΛΓΙΟ: Κουρτουά, Αλντερβάιρελντ, Βαν Μπούιτεν, Κομπανί, Βερτόνχεν, Βιτσέλ, Φελαϊνί, Ντε Μπράινε, Μιραλάς (60' Μέρτενς), Αζάρ (75' Σαντλί), Οριζί (59' Λουκακού).

Γκολ: 8' Ιγκουαΐν
Κάρτες: 53' Αζάρ, 69' Αλντερβάιρελντ, 75' Λούκας Μπίγλια