Log in
A+ A A-

Διαψεύδει το Μαξίμου ότι τεχνικά κλιμάκια των θεσμών θα βρεθούν στο ΓΛΚ

Σύγχυση επικρατεί σχετικά με την έναρξη των συζητήσεων των τεχνικών κλιμακίων σε Βρυξέλλες και Αθήνα την Τετάρτη, όπως είχε προδιαγραφεί μετά το Eurogroup της Δευτέρας.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ διαμήνυσε πως αν δεν υπάρξει επιστροφή των πιστωτών στην Αθήνα δεν μπορεί να ξεκινήσει η διαπραγμάτευση.

«θα μπορέσουμε να αρχίσουμε τις συζητήσεις, όταν οι εκπρόσωποι των δανειστών θα είναι ευπρόσδεκτοι στην Αθήνα. Αν αυτό εξακολουθεί να αποτελεί εμπόδιο, τότε η διαδικασία δεν θα αρχίσει» ξεκαθάρισε ο κ. Ντάισελμπλουμ.

Διαψεύσει το Μαξίμου για τα τεχνικά κλιμάκια στο ΓΛΚ

Νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου διέψευσε δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (ΓΛΚ) τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ.

«Τα δημοσιεύματα ότι από αύριο θα εγκατασταθούν στο Γενικό Λογιστήριο του κράτους τεχνικοί σύμβουλοι του ΔΝΤ, της ΕΕ και της ΕΚΤ δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα» αναφέρεται σε non paper.

Πηγές του οικονομικού επιτελείου πάντως δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο μεμονωμένα στελέχη να έρθουν στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες «όχι όμως όπως έρχονταν παλιά τα τεχνικά κλιμάκια»

Ο Βαρουφάκης φεύγει από τις Βρυξέλλες

Εν τω μεταξύ, από τις Βρυξέλλες θα αναχωρήσει Γ. Βαρουφάκης με προορισμό το Παρίσι όπου θα προετοιμάσει και θα παραστεί στη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον επικεφαλής του ΟΟΣΑ Α. Γκουρία την Πέμπτη. Επίσης έχει προγραμματιστεί μάλιστα συνάντηση και με τον Γάλλο υπουργό Οικονομικών Μ. Σαπέν.

Ο επικεφαλής του ΣΟΕ κ. Γ.Χουλιαράκης επιστρέφει και εκείνος στην Αθήνα προκειμένου να συγκεντρώσει όλα τα στοιχεία που είναι αναγκαία να προσκομιστούν στις διαβουλεύσεις στις Βρυξέλλες.

Στη Βελγική πρωτεύουσα πάντως παραμένει η πολυμελής διαπραγματευτική ομάδα από τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Νίκο Θεοχαράκη τη σύμβουλο του Γ. Βαρουφάκη Έλενα Παναρίτη.
Παρών και ο σύμβουλος του αντιπροέδρου του κ.Δραγασάκη, Γιάννης Μάργαρης, και η γενική διευθύντρια Προϋπολογισμού και Θησαυροφυλακείου του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, Σταυρούλα Μηλιάκου.

Το πρωί της Τρίτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Γ. Σακελλαρίδης, δήλωσε (ΑΝΤ1) ότι ο υπουργός Οικονομικών, κ. Γ. Βαρουφάκης, θα μιλά με τους θεσμούς και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται σε πολιτικό επίπεδο, αλλά οι συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων θα γίνονται στις Βρυξέλλες.

thetoc.gr