Log in
A+ A A-

Βρήκε 300.000 δολάρια και τα παρέδωσε στον ιδιοκτήτη

Πώς θα αντιδρούσατε εάν βρίσκατε, ξεχασμένα, 300.000 δολάρια και μπορούσατε να τα πάρετε και να... εξαφανιστείτε;  Ένας φτωχός οδηγός ταξί στο Λας Βέγκας προτίμησε να τις επιστρέψει στον ιδιοκτήτη και να έχει... το κούτελό του καθαρό!

Όσο κι αν το σενάριο παραπέμπει σε κλισέ ελληνικής μελοδραματικής ταινίας της δεκαετίας του '60, είναι πραγματικότητα.  Έστω κι αν δεν εκτυλίχθηκε στην Ελλάδα, αλλά στην Αμερική και, ειδικότερα, την "πόλη της αμαρτίας", το Λας Βέγκας.

Πρωταγωνιστής, ο Γκεράρντο Γκαμπόα, ένας οδηγός ταξί, ο οποίος είχε την "ευλογημένη κατάρα" να βρει στο πίσω μέρος του ταξί του 300.000 δολάρια.  Λίγο νωρίτερα, τα είχε αφήσει και έφυγε βιαστικός ένας 28χρονος παίκτης του πόκερ, ο οποίος στην συνέχεια τα αναζήτησε.  Και, στάθηκε τυχερός, αφού ο Γκαμπόα προτίμησε να τα παραδώσει παρα να κάνει τον ανήξερο και να τα καταχραστεί.

«Δεν με ενδιαφέρει οτιδήποτε πάνω από 10 δολάρια. Η αξιοπρέπειά μου δεν είναι προς πώληση, και αυτός είμαι. Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο οι γονείς μου με ανέθρεψαν όταν ήμουν μικρός», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκαμπόα, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό.

Ποια ήταν η ανταμοιβή του έντιμου άνδρα; Η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ταξί αντάμειψε τον Γκαμπόα με 1.000 δολάρια και ένα πληρωμένο πολυτελές γεύμα για δύο για την τιμιότητά του.

«Έκανα το σωστό, αυτό είναι όλο», συνέχισε ο Γκαμπόα. «Μας αποκαλούν 'Πόλη της Αμαρτίας', αλλά δεν ισχύει, είμαστε μία πόλη αγγέλων», συμπλήρωσε.