Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 245
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Ρεκόρ: 42 εκατ. Αμερικανοί είναι ανύπαντροι

  • Written by 

Το 20% των Αμερικανών, δηλαδή 42 εκατομμύρια, δεν έχει παντρευτεί ποτέ σύμφωνα με νέα έρευνα που πραγματοποίησε το Κέντρο Pew σε συνεργασία με την στατιτική υπηρεσία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, ένας από τους λόγους είναι πως τα περισσότερα ζευγάρια συζούν και μεγαλώνουν τα παιδιά τους εκτός γάμου. «Η αλλαγή στις απόψεις των ανθρώπων, οι δύσκολοι οικονομικοί καιροί, οι δημογραφικές τάσεις που αλλάζουν, ενδεχομένως να συμβάλλουν όλα στην άνοδο του ποσοστού των ανύπαντρων», ανέφερε το Κέντρο.

Μεγαλύτερο είναι το ποσοστό για τους Αφροαμερικανούς καθώς το 36% δεν ήταν έγγαμο το 2012. Σε ό,τι αφορά στους λευκούς, το ποσοστό των ανύπανδρων ενηλίκων σχεδόν διπλασιάστηκε το ίδιο διάστημα κι έφθασε το 16%, ενώ 26% είναι το ποσοστό για τους ισπανόφωνους. Σχεδόν οι μισοί ενήλικες (το 53%) από εκείνους που ποτέ δεν παντρεύτηκαν απάντησαν ότι θα ήθελαν κάποια στιγμή να το κάνουν, σε σχέση με το 61% που ήταν το ποσοστό το 2010.

Ποιοί όμως είναι οι σημαντικότεροι λόγοι για τα ζευγάρια να κάνουν το μεγάλο βήμα; Το 78% των γυκαικών απάντησε ότι θεωρεί πολύ σημαντικό ο σύντροφός της να έχει σταθερή δουλειά ενώ το 70% των ανδρών, ενδιαφέρεται για μία σύντροφο με παρόμοιες απόψεις για την ανατροφή των παιδιών. Η δημοσκόπηση του Pew πραγματοποιήθηκε από τις 22 ως τις 25 Μαΐου και από τις 29 Μαΐου ως την 1η Ιουνίου σε δείγμα 2.003 ενηλίκων άνω των 18 ετών. Το περιθώριο σφάλματος είναι 2,5 ποσοστιαίες μονάδες.