Log in
A+ A A-

Φιλαδέλφεια: Ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών - Μυστήριο τα αίτια του εκτροχιασμού

Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει τα αίτια της τραγωδίας με τρένο της Amtrak, που εκτροχιάστηκε στην Φιλαδέλφεια, εκτελώντας το δρομολόγιο Ουάσιγκτον - Νέα Υόρκη.

Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό των Αρχών, οι νεκροί ανέρχονται τελικά στους 6, ενώ έχουν καταγραφεί 135 τραυματίες, χωρίς να έχουν δοθεί περαιτέρω στοιχεία για το πόσοι εξ αυτών βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη στις 9:30 το βράδυ της Τρίτης, στην περιοχή Frankford Junction της βόρειας Φιλαδέλφειας, κοντά στο σημείο όπου είχε σημειωθεί το ιστορικό πολύνεκρο σιδηροδρομικό ατύχημα με τους 79 νεκρούς το 1943.

Κατά τον εκτροχιασμό, τέθηκαν εκτός γραμμών και τα πέντε βαγόνια, με το ένα εξ αυτών να αναποδογυρίζει και τα υπόλοιπα να καταρρέουν στο πλάι.  Όπως περιγράφουν επιβάτες - πολλοί εκ των οποίων κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν εκτός τρένου - στα βαγόνια επικράτησε ένα εφιαλτικό χάος, με ανθρώπους και αποσκευές... να αιωρούνται δεξιά και αριστερά.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του περιστατικού, υπήρξαν υποψίες για ενδεχόμενη τρομοκρατική ενέργεια, κάτι το οποίο όμως διαψεύστηκε από το FBI.

Από την πλευρά της η Amtrak εξακολουθεί να μην δίνει περαιτέρω πληροφορίες για τις συνθήκες του δυστυχήματος.

Στην αντίπερα όχθη, η σιδηροδρομική σύνδεση Νέας Υόρκης - Φιλαδέλφειας - Ουάσιγκτον έχει διακοπεί και σύμφωνα με τις σχετικές προβλέψεις δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν από την επόμενη εβδομάδα.