Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Οι Ελληνοαμερικανοί αιρετοί στηρίζουν Χίλαρυ

Την επίσημη υποστήριξή τους στην υποψηφιότητα της Χίλαρυ Κλίντον για το χρίσμα του υποψηφίου προέδρου από το Δημοκρατικό Κόμμα, εξέφρασαν οι ομογενείς Πολιτειακοί αιρετοί της Νέας Υόρκης, Μιχάλης Γιάνναρης και Αραβέλα Σιμωτά.

Στην σχετική ανάρτησή του, ο κ. Γιάνναρης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η πρώην Υπουργός Εξωτερικών επέστρεψε στη Νέα Υόρκη, τονίζοντας ότι "προσβλέπει στη νίκη για τις 19 Απριλίου".  Βέβαια, στους κύκλους του κόμματος ήταν γνωστό ότι ο - καταγόμενος από τα Καλάβρυτα - Πολιτειακός Βουλευτής θα δήλωνε στήριξη στην κ. Κλίντον, έναντι του Μπέρνι Σάντερς.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τον Μιχάλη Γιάνναρη κινήθηκε και η Πολιτειακή Βουλευτής, Αραβέλα Σιμωτά, η οποία επίσης δημοσίευσε φωτογραφία με την Χίλαρυ Κλίντον, χρησιμοποιώντας το διαδεδομένο, πλέον, hashtag #ImWithHer.

Πάντως, η Χίλαρυ Κλίντον έχει έναν ευρύ κύκλο υποστήριξης μεταξύ των ομογενών στο Δημοκρατικό Κόμμα, καθώς το τελευταίο τρίμηνο έχουν διοργανωθεί τρεις εκδηλώσεις υποστήριξης της υποψηφιότητάς της.  Ρόλο - "κλειδί" σε όλες παίζει η ομογενής πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ουγγαρία, Ελένη Τσακοπούλου - Κουναλάκη.

Σε ό,τι αφορά στη Νέα Υόρκη, η πρώην Υπουργός Εξωτερικών θεωρείται φαβορί, καθώς η Πολιτεία αποτέλεσε την εκλογική βάση της όταν υπηρετούσε ως Γερουσιαστής. Σε κάθε περίπτωση όμως, ο γεννημένος στην πόλη της Νέας Υόρκης Μπέρνι Σάντερς δείχνει να είναι κοντά στις δημοσκοπήσεις, με αποτέλεσμα η ανατροπή να θεωρείται εφικτή.