Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Άγιος Δημήτριος: Θερμή υποδοχή στον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά

  • Written by 

Με ιδιαίτερα θερμό τρόπο υποδέχθηκαν τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς του σχολείου στον Άγιο Δημήτριο της Αστόρια.


Τον Πρωθυπουργό καλωσόρισε η μαθήτρια Βασιλική Τσαγκάρη, η οποία, σε μια συγκινητική στιγμή, του παρέδωσε την ανθοδέσμη και του είπε πως ο πόνος στην Ελλάδα θα περάσει και θα επιστρέψουν τα χαμόγελα.
Κατόπιν τούτου, ο κ. Σαμαράς εισήλθε στον χώρο του σχολείου, όπου και τον παρουσίασε ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Νίκος Ανδριώτης, εν μέσω ενός κλίματος ανάλογο με αυτό που επικράτησε μια μέρα νωρίτερα, στον Άγιο Νικόλαο. Κατά την διάρκεια της σύντομης ομιλίας του, ο κ. Ανδριώτης αναφέρθηκε και σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα με την Χρυσή Αυγή, κάνοντας λόγο για συλλήψεις ανθρώπων που κηρύττουν κάθε τι που δεν είναι ελληνικό, εκφράζοντας, επίσης, την σιγουριά του ότι υπάρχει αποφασιστικότητα για να φτάσει η υπόθεση μέχρι τέλους.
Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Πρωθυπουργός, ο οποίος συνεχάρη τον κ. Ανδριώτη, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ξεχωρίζει εκείνους που επιζητούν πραγματικά την πρόοδο από εκείνους οι οποίοι θέλουν να παρουσιάσουν τους εαυτούς τους ως σωτήρες, την ώρα που έχουν ασπαστεί ιδέες, που όπως είπε ο κ. Ανδριώτης, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα».
Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός εξέφρασε και πάλι την αισιοδοξία του για την επόμενη ημνέρα στην Ελλάδα, τονίζοντας ότι περνάει σε ένα νέο κεφάλαιο ανάπτυξης και δυναμισμού, ενώ κάλεσε τους γονείς να επισκεφθούν με τα παιδιά τους την Ελλάδα και, όσους έχουν την δυνατότητα, να επενδύσουν
«Η νεολαία είναι η μεγάλη επένδυση, η μεγάλη ελπίδα. Και ο πόνος που ζούμε στην Ελλάδα, όπως ανέφερε η Βασιλική (σ.σ. η μαθήτρια) θα περάσει και θα έρθουν τα χαμόγελα. Ο Ελληνισμός ήταν πάντα γενναιόδωρος και σήμερα πήραμε κουράγιο από εσάς. Να είστε πάντα δυνατοί», κατέληξε ο κ. Σαμαράς, ο οποίος λίγο αργότερα υπέγραψε στο βιβλίο επισκεπτών του σχολείου και παρακολούθησε το καλλιτεχνικό πρόγραμμα των μαθητών.
Αναχωρώντας από το σχολείο, ο Πρωθυπουργός, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του New Greek TV, δεν μπορούσε να κρύψει την ικανοποίησή του για όσα συνάντησε στο σχολείου του Αγίου Δημητρίου, αλλά και την ομογένεια γενικότερα.
«Αυτές εδώ είναι ώρες μεγάλης συγκίνησης, γιατί είναι τα παιδιά, το αύριο του Ελληνισμού, είναι η δύναμη της Διασποράς και είναι το δάκρυ από χαρά που βγάζει κανείς όταν είναι μαζί τους, γιατί είναι Ελληνόπουλα, είναι δυναμικά, χαρούμενα και είναι έτοιμοι επιστήμονες σε λίγο. Και πάνω απ' όλα δεν έχουν απλώς γνώμη για την Ελλάδα. Επειδή έχουν καταπληκτικούς δασκάλους, έχουνε γνώση για την Ελλάδα. Και η διαφορά είναι μεγάλη».

Αναλυτικό ρεπορτάζ στο αυριανό δελτίο του New Greek TV (18:30, 21:30)