Log in
A+ A A-

Η κρίση αύξησε τους δισεκατομμυριούχους

Σημαντική αύξηση του αριθμού των δισεκατομμυριούχων και διεύρυνση των κοινωνικών ανισοτήτων κατά την περίοδο της οικονομικής κρίσης διαπιστώνει, μέσω των νέων στοιχείων που έδωσε στην δημοσιότητα, ο Αμερικανικός Οργανισμός Oxfam, εντείνοντας την ανησυχία για έξαρση των κοινωνικών συγκρούσεων στο μέλλον.

Μπορεί η παγκόσμια οικονομική κρίση να αποτέλεσε και να αποτελεί έναν εφιάλτη για εκατομμύρια κόσμο παγκοσμίως, υπάρχουν όμως και πρόσωπα τα οποία όχι μόνο δεν έχασαν, αλλά πλούτισαν παραπάνω από τις συνέπειές της.  Αυτό καταγράφουν οι αριθμοί του οργανισμού Oxfam, καταδεικνύοντας ότι, εν μέσω της αναταραχής στην αγορά, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων όχι μόνο δεν μειώθηκε, αλλά διπλασιάστηκε.

Ειδικότερα, βάσει των νέων στοιχείων, ο αριθμός των δισεκατομμυριούχων αγγίζει επίπεδα - ρεκόρ, φτάνοντας τους 1645.  Σαν να μην έφτανε αυτό, οι 85 πλουσιότεροι άνθρωποι στον πλανήτη αύξησαν ακόμη περισσότερο την δύναμη τους, συγκεντρώνοντας αθροιστικά όσο πλούτο κατέχει ο υπόλοιπος πληθυσμός της Γης μαζί!

Μάλιστα, την περασμένη χρονιά, η περιουσία των "85" αύξανε ημερησίως, κατά μέσο όρο, 668 εκατομμύρια δολάρια.  Τέλος, συνολικά οι δισεκατομμυριούχοι, αύξησαν τον πλούτο τους κατά 5,4 τρισεκατομμύρια τα τελευταία τέσσερα χρόνια.