Log in
A+ A A-

Νέες διαρροές για την κατάργηση του Obamacare

Το μπαλάκι στους Ρεμπουπλικανούς Γεορυσιαστές έριξε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με την υπερψήφιση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προορίζεται για την αντικατάσταση του Obamacare.

Σε σχετική ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Τραμπ έστειλε μήνυμα στους Γερουσιαστές προκειμένου να "τηρήσουν την υπόσχεσή τους" για την κατάργηση και αντικατάσταση του νόμου κοινωνικής ασφάλισης, ο οποίος αποτέλεσε "σημαία" της προεδρίας του Μπαράκ Ομπάμα και δέχθηκε αντικρουόμενες κριτικές.

Επί του παρόντος, ο Μιτς Μακ Ντόνελ έχει ανακοινώσει ότι προτίθεται να θέσει προς ψήφιση ένα νέο σχέδιο νόμου, το οποίο, σε πρώτη φάση, θα καταργήσει το Obamacare, χωρίς να θεσμοθετεί απευθείας ένα άλλο σύστημα στην θέση του.  Θέση του προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και του ίδιου του Μακντόνελ, είναι πως με αυτόν τον τρόπο οι Γερουσιαστές θα έχουν στην διάθεσή τους περισσότερο χρόνο προκειμένου να καταλήξουν σε ένα σύγχρονο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα.

Πάντως, τουλάχιστον τέσσερεις Ρεμπουπλικανοί Γερουσιαστές έχουν κρατήσει αποστάσεις, τονίζοντας ότι με την κατάργηση του νόμου χωρίς άμεση αντικατάσταση, η κοινωνική και ασφαλιστική μέριμνα για εκατομμύρια πολίτες που το έχουν ανάγκη θα μείνουν στον "αέρα".

Υπενθυμίζεται πως ο προτεινόμενος νόμος δεν μπορεί να υπερψηφιστεί αν έχει περισσότερες από δυο διαρροές στους Ρεμπουπλικανούς, αφού σε αυτήν την περίπτωση δεν θα μπορούσε να δώσει την πλειοψηφία ούτε η θετική ψήφος του Αντιπροέδρου Μάικ Πενς.