Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Προωθούνται επισκευές στα τρένα A, C και F λόγω Σάντυ

Οι γραμμές A, C και F θα είναι οι επόμενες που θα επηρεαστούν από το μακροσκελές πρόγραμμα επισκευής των ζημιών που προκάλεσε στο δίκτυο του μετρό της Νέας Υόρκης ο τυφώνας Σάντυ, με τους επιβάτες να καλούνται να βρουν εναλλακτικές λύσεις για την μετακίνησή τους.

Τα προβληματα εντοπίζονται κυρίως στον φωτισμό των τούνελ, την καλωδίωση αλλά και το σήμα επικοινωνίας εντός συγκεκριμένων κομβικών σταθμών που συνδέουν τις δυο περιοχές.

Μέχρι αυτήν την στιγμή, η ΜΤΑ δεν έχει ξεκαθαρίσει το ακριβές χρονοδιάγραμμα αλλά και τον τρόπο εκτέλεσης των εργασιών.  Όπως διαρρέεται, υπάρχει μεγάλη πιθανότητα κάποιες από τις τροποποιήσεις να ισχύουν μονο για τα Σαββατοκύριακα, προκειμένου να μην επιβαρυνθεί περισσότερο το επιβατικό κοινό.  Άλλωστε, κάτι ανάλογο συνέβη με το τρένο G, στην γραμμή του οποίου εκτελέστηκαν εργασίες μεταξύ Queens και Brooklyn για δώδεκα Σαββατοκύριακα, με το πρόγραμμα στις καθημερινές να μην επηρεάζεται.

Πάντως, οι παρεμβάσεις των συνεργείων δεν πρόκειται να ξεκινήσουν άμεσα, αφού θα πρέπει πρώτα να ολοκληρωθούν οι αντίστοιχες επισκευές που έχουν περιορίσει τα δρομολόγια της γραμμής R.  Κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί πριν τον προσεχή Οκτώβριο.