Log in
A+ A A-

Δεξίωση προς τιμήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από Μάικ Πενς και Μάικ Πομπέο

Featured Δεξίωση προς τιμήν του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από Μάικ Πενς και Μάικ Πομπέο

Δεξίωση με 300 περίπου καλεσμένους προς τιμήν του Κυριάκου Μητσοτάκη παραχώτησε το απόγευμα της Τετάρτης ο  Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς και ο Υπουργὀς Εξωτερικών Μάικ Πομπέο,στον τελευταίο όροφο του State Department. Με  αυτό το δείπνο  έκλεισε ο κύκλος συναντήσεων του Ελληνα Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, με την ελληνική αποστολή να εισπράτει ιδιαίτερα θερμά λόγια για την μέχρι τώρα πορεία της στην διακυβέρνηση της Ελλάδας. 

 «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι επεκτείνουμε την συνεργασία μας στον τομέα της ενέργειας, υποστηρίζουμε την Ελλάδα ως πυλώνα ασφάλειας στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και ότι οι ένοπλες δυνάμεις μας συνεργάζονται πιο στενά από ποτέ στο παρελθόν»,  δήλωσσε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο  κατά την ἐναρξη της  εκδήλωσης  χαρακτήριζοντας τις σχέσεις των δύο χωρών εξαιρετικές,ενώ συνέχισε λέγοντας «Ως Αμερικανική κυβέρνηση θα συνεχίζουμε να σας υποστηρίζουμε ως ηγέτη στην Ευρώπη. Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την ευημερία σας, την ασφάλεια σας και τη δημοκρατία σας. Το μέλλον μπορεί μόνο να γίνει πιο φωτεινό για τις δύο χώρες μας».

 

Από την μεριά του ο Ελλήνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δήλωσε περήφανος που ηγείται  της Ελλάδας σε αυτή την ιστορική στιγμή για τις σχέσεις μας που θα γίνονται ολοένα και πιο ισχυρές. Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στην επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης λέγοντας πως το 2021 θα είναι μια μνημειώδης χρονιά και πως το 2020 είναι μια σημαντική χρονιά για την Ελλάδα γιατί γιορτάζει τα 2500 χρόνια από τις ιστορικές μάχες στις Θερμοπύλες και τη Σαλαμίνα που της επέτρεψαν να φτιάξει τον Κλασικό Πολιτισμό.«Είμαστε έτοιμοι να γράψουμε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία μας και ενώ μπήκαμε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, είμαι σίγουρος ότι μπορεί να είναι η δεκαετία της ελληνικής επιτυχίας».

Ο κ. Μητσοτάκης έκλεισε την ομιλία του κάνοντας μια πρόποση λέγοντας στα ελληνικά «γειά μας και καλή χρονιά».