Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οργή των Αλβανών για τον θάνατο του Καρέλι-Μπερίσα: Στυγερό κρατικό έγκλημα η δολοφονια

  • Written by 

Mέσα σε έντονα φορτισμένο κλίμα, πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία του Ίλι Καρέλι στο χωριό του, στα περίχωρα του Φίερι. Ο Καρέλι, ο οποίος βρέθηκε νεκρός στο κελί του, στις φυλακές Νιγρίτας υπέκυψε στα τραύματα του από τα χτυπήματα των δεσμοφυλακων.  Όπως μεταδίδουν τα αλβανικά ΜΜΕ, το φέρετρο του κακοποιού είχε πανω του μια αλβανική σημαία ενώ οι παρευρισκόμενοι έβγαζαν μένος σε βάρος της Ελλάδας,  φωνάζοντας συνθήματα.

 

Την ίδια στιγμή αναφερο΄μενη στο επίμαχο θέμα η "Gazeta Shqiptare" υπογραμμίζει ότι  οι ιατροδικαστές, που εξέτασαν τη σορό του Ιλί Καρέλι, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι το θύμα έχασε τη ζωή του από βασανιστήρια.Επικαλούμενη ιατροδικαστικές πηγές, η εφημερίδα αναφέρει - μεταξύ άλλων - ότι οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι του θύματος, κατάγματα στα πλευρά, απουσία νυχιών, σπασμένα πέλματα ποδιών, καθώς και ότι τα χέρια του ήταν καμένα και αλυσοδεμένα. "Οι βασανιστές του προσπάθησαν να του κόψουν και τα γεννητικά όργανα", υποστηρίζει η "Γκαζέτα Σκιπτάρε".

Ο εισαγγελέας του Φιέρι, Άρντιαν Ίλι ανέφερε ότι το επίσημο αποτέλεσμα της έρευνας θα ανακοινωθεί ύστερα από δύο εβδομάδες. "Προς το παρόν μπορώ να σας πω μόνο ότι το σώμα έχει πολλά κατάγματα και ο θάνατος προήλθε ως αποτέλεσμα βίας" δήλωσε ο εισαγγελέας, ο οποίος αρνήθηκε να σχολιάσει τις λεπτομέρειες.

Σχολιάζοντας την υπόθεση στη σελίδα του στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Fecebook, ο πρώην πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, χαρακτηρίζει το θάνατο του Ιλί Καρέλι "στυγερό κρατικό έγκλημα" και ζητά από τις ελληνικές αρχές τη διαλεύκανσή του. Καταδικάζει, παράλληλα, τη δολοφονία του Γ. Τσιρώνη και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του άτυχου υπαρχιφύλακα.