Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Πλήρης συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου δηλώνουν Αναστασιάδης και Βενιζέλος

  • Written by 

Του Δημήτρη Φιλιππίδη

Σε ιδιαιτερα φιλικό κλίμα πραγματοποιηθηκε η συνάντηση Αναστασιάδη και Βενιζέλου σε κεντρικό ξενοδοχείο του Μανχάταν στο οποίο διαμένει ο Κύπριος Πρόεδρος.

Χρήσιμη και σημαντική από όλες τις πλευρές χαρακτηρισε την συναντηση με τον Υπ. Εξωτερικών της Ελλάδος Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης καθώς υπήρξε ενημέρωση για τις επαφές αμφοτερων των πλευρών στο πλαίσιο της 68ης Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών.

Ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε την απόλυτη ευαρέσκεια του, για την στήριξη της Ελληνικής Κυβερνησης ενώ ευχαρίστησε τον κ. Βενιζέλο για την σημασία της συνάντησης με τον Νταβούτογλου. Ο κ. Αναστασιάδης επεσήμανε ακόμα μία φορά ότι συμφώνησε με τον κ. Βενιζέλο ότι δεν έχει σημασία το πότε αλλά το πως θα γίνει επανέναρξη των συνομιλιών.

Από την πλευρά του ο κ. Βενιζέλος τόνισε οτι υπάρχει πλήρης συντονισμός των δύο πλευρών όλες αυτές τις ημέρες και συνολικά, υπογραμμίζοντας ότι η Ελληνική Κυβέρνηση στηρίζει απόλυτα τις προσπάθειες Αναστασιάδη για μία δίκαιη και βιώσιμη λύση στο Κυπριακό, η οποία θα τεθεί ενώπιον του Κυπριακού λαού με την μορφή δημοψηφίσματος. «ο τρόπος συνεργασίας Ελλάδος και Κύπρου αποδίδει καρπούς» επεσήμανε ο Ελληνας Υπουργός, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η ελληνική πλευρά είναι ετοιμη για διαπραγματευσεις όποτε χρειαστεί με τον διαμεσολαβητή της τουρκοκυπριακής κοινότητας, ενώ τέλος είπε ότι οι διαμεσολαβητές προβλέπονται από το Σϋνταγμα του 60.

Λίγο αργότερα ο κ. Αναστασιάδης συναντησε τον Σέρβο ομόλογο του, ενώ σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στην συναντηση Φαν Ρομπάυ και Μπαρόζο με τον Γενικο Γραμματέα των Ηνωμενων Εθνών, έγινε σαφής αναφορά και στην Κύπρο.