Log in
A+ A A-

Γαλλία: Τραγική καταδίωξη

Νέος συναγερμός στη Γαλλία. Το γραφείο του γενικού εισαγγελέα του Παρισιού διαψεύδει την πληροφορία που μεταδόθηκε πριν από λίγο, σύμφωνα με την οποία, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυροβολισμών στο Νταμαρτίν-αν-Γκοέλ.

Ομηρεία βρίσκεται σε εξέλιξη σε εγκαταστάσεις εταιρείας της κωμόπολης, βορειοανατολικά του Παρισιού ενώ ο αριθμός των ομήρων δεν έχει διευκρινιστεί. Οι δράστες έχουν εγκλωβιστεί στο εσωτερικό του κτιρίου της εταιρίας, σύμφωνα με το RTL, ενώ προς το παρόν δεν έχει δοθεί εντολή για εισβολή των αστυνομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας επιβεβαίωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείριση στη βιομηχανική ζώνη βορειοανατολικά του Παρισιού, αλλά όχι να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες περί ύπαρξης θυμάτων.

Μεγάλη δύναμη της αστυνομίας έχει αναπτυχθεί στην περιοχή Νταμαρτίν αν Γκοέλ, τα γαλλικά μέσα κάνουν λόγο για 4.000 αστυνομικούς. Τρία ελικόπτερα πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από τη συγκεκριμένη περιοχή, ενώ έχουν ενημερωθεί οι κάτοικοι της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.

Στο αεροδρόμιο Ρουασί Σαρλ ντε Γκολ, κλείνουν οι αεροδιάδρομοι και γίνονται κατευθυνόμενες προσγειώσεις αεροσκαφών προκειμένου να διευκολύνεται η πτήση των ελικοπτέρων που επιτηρούν την ευρύτερη περιοχή.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Le Figaro, οι ύποπτοι εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο Renault Clio και έκλεψαν ένα όχημα μάρκας Peugeot.

Οι αμερικανικές αρχές στην Ουάσιγκτον αποκάλυψαν στο μεταξύ ότι ο Σερίφ και ο Σαΐντ Κουασί βρίσκονταν εδώ και χρόνια στη μαύρη λίστα της τρομοκρατίας και ότι ο δεύτερος Κουασί είχε εκπαιδευθεί στην Υεμένη.

Ωστόσο, η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος εξήρε τους δράστες της επίθεσης στα γραφεία της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo με τους 12 νεκρούς χαρακτηρίζοντάς τους "ηρωικούς τζιχαντιστές", ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό δίκτυο παρακολούθησης ισλαμιστικών ιστοσελίδων SITE.

Σύμφωνα με το δίκτυο, το ΙΚ εξήρε τους δράστες με σύντομη ανακοίνωση στο πλαίσιο του καθημερινού του ραδιοφωνικού δελτίου, η οποία χθες Πέμπτη αναμεταδόθηκε στο Twitter και σε τζιχαντιστικές ιστοσελίδες.

"Ξεκινάμε το δελτίο μας με τη Γαλλία. Ηρωικοί τζιχαντιστές σκότωσαν 12 δημοσιογράφους και τραυμάτισαν δέκα ακόμη εργαζόμενους στη γαλλική εφημερίδα Charlie Hebdo και αυτό έγινε στο όνομα του προφήτη Μωάμεθ, ας έχει ειρήνη κι ευχές από τον Αλλάχ", αναφέρει το μήνυμα.

Εν τω μεταξύ, δύο άντρες συνελήφθησαν χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια της έρευνας για το θάνατο της 26χρονης αστυνομικού 24 ώρες μετά το μακελειό στο Παρίσι, στην πόλη Μονρούζ. Η αστυνομία δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει τον δράστη της επίθεσης.