Log in
A+ A A-

Ξεκίνησε η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής της Energean

Ξεκίνησε η κατασκευή της Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) της Energean με την οποία θα αναπτυχθούν τα θαλάσσια κοιτάσματα Καρίς και Τανίν στο Ισραήλ καθώς και πιθανές νέες ανακαλύψεις στη ΝΑ. Μεσόγειο.

Η κοπή του πρώτου χάλυβα πραγματοποιήθηκε στα ναυπηγεία της COSCO στο Ζουσάν της Κίνας, την περασμένη Δευτέρα 26 Νοεμβρίου στο πλαίσιο ειδικής τελετής, στην οποία παραβρέθηκαν κορυφαία στελέχη της Energean και των εταιρειών που συνεργάζονται στο project. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η μονάδα θα εγκατασταθεί στο Ισραήλ στα τέλη του 2020 ενώ η έναρξη παραγωγής τοποθετείται στη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021.

O κ. Μαθιός Ρήγας, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Energean, δήλωσε σχετικά: «Η έναρξη κατασκευής του FPSO αποτελεί μία σημαντική και συμβολική στιγμή για το μεγάλο project της ανάπτυξης των κοιτασμάτων Καρίς και Τανίν αλλά και για την Energean συνολικά.

“Προσβλέπουμε πλέον στις νέες σημαντικές εξελίξεις που θα οδηγήσουν στο πρώτο τρίμηνο του 2021 στην έναρξη παραγωγής, η οποία θα συμβάλλει τόσο στην ασφάλεια του εφοδιασμού και την διαφοροποίηση των πηγών για την αγορά του Ισραήλ όσο και θα δώσει στην Energean την δυνατότητα να στοχεύσει σε αγορές – κλειδιά της περιοχής για εξαγωγικούς σκοπούς ».

Η Energean προγραμματίζει για το 2019 τέσσερις γεωτρήσεις στο Ισραήλ. Με την πρώτη, που θα γίνει τον Μάρτιο στο Βόρειο Καρίς, η Energean στοχεύει σε 1,3 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου με πολύ υψηλές γεωλογικές πιθανότητες ανακάλυψης, τα οποία θα προστεθούν στα 2,4 τρισεκ. κυβικά πόδια φυσικού αερίου βεβαιωμένα αποθέματα που διαθέτουν τα πεδία Καρίς και Τανίν.

“Η Energean έχει υπογράψει οριστικά συμβόλαια για την παροχή 4,2 δισεκ. κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως που θα διατεθούν στην ισραηλινή αγορά. Τα μελλοντικά συμβόλαια θα στοχεύσουν τόσο στην ισραηλινή αγορά όσο και τις εξαγωγές στην ευρύτερη περιοχή.