Log in
A+ A A-

Δεν μιλάνε για ποιο λόγο "φλέγεται" το Παρίσι

Οι Γάλλοι ξεσηκώθηκαν. Το μήνυμα ακούσθηκε πολύ δυνατά και έφτασε μέχρι την Αργεντινή ώστε αναγκάσθηκε να επιστρέψει εσπευσμένα ο Γάλλος Πρόεδρος για να διαχειρισθεί την κατάσταση η οποία άρχισε να ξεφεύγει από τον έλεγχο. Οι Γάλλοι είναι συνηθισμένοι στις Επαναστάσεις. Τότε ήταν οι «αβράκωτοι», σήμερα είναι οι «κίτρινοι»;

Γράφει ο Δρ. ΣΩΤΗΡΗΣ ΚΑΜΕΝΟΠΟΥΛΟΣ

Όπως και να ’ναι, μετά από τόσες φωτιές και συνθήκες αντάρτικου πόλης, ο πολιτικός κόσμος ακόμη δεν κατάλαβε την ουσία του προβλήματος, παρά το γεγονός ότι τα πρώτα «στίγματα» είχαν εγκαίρως καταγραφεί [1].

Ο κόσμος στη Γαλλία ξεσηκώνεται γιατί γνωρίζει ότι οι ελίτ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής τους κοροϊδεύουν και τους οδηγούν στη φτώχεια. Σήμερα, λόγω της τεχνολογίας του διαδικτύου ο κόσμος ενημερώνεται.

Ο κόσμος λοιπόν «οσφραίνεται» πως κάτι «παράδοξο» συμβαίνει. Κάτι συμβαίνει στο Παρίσι και ο κόσμος ξεσηκώνεται [2]. Τι είναι αυτό; Γιατί το θέμα δεν τίθεται «μεγαλοφώνως» παρότι υποτίθεται ξεκίνησαν διαβουλεύσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος;

Λόγω της Συμφωνίας των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή, οι υδρογονάνθρακες υφίστανται τον ανελέητο πόλεμο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και διάφορων «άλλων» εμπλεκομένων μερών.

Ο πόλεμος αυτός – ας μην κοροϊδευόμαστε – αφορά κυρίως τεράστια οικονομικά συμφέροντα συνδεόμενα με τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ). Σύμφωνα με τους υποστηρικτές της θεωρίας για την Κλιματική Αλλαγή, ο κόσμος όλο και περισσότερο θα απεξαρτάται από τους υδρογονάνθρακες και θα στρέφεται προς τις ΑΠΕ.

Μάλιστα, αρκετοί από τους υποστηρικτές της θεωρίας για την Κλιματική Αλλαγή δεν διστάζουν να υποστηρίζουν ότι τα διαθέσιμα αποθέματα πετρελαίου διεθνώς λιγοστεύουν. Θα ανέμενε λοιπόν κανείς όλο και λιγότεροι καταναλωτές να αποζητούν το πετρέλαιο και τη βενζίνη αφού τα αποθέματά του απομειώνονται.

Εδώ αρχίζουν τα «παράδοξα»: Στη Γαλλία οι κάτοχοι των ΙΧ αυτοκινήτων δεν φαίνονται διατεθειμένοι να εγκαταλείψουν μαζικά τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητά τους προς αντικατάσταση νέων ηλεκτροκίνητων. Προς το παρόν τουλάχιστον.

Ωσάν να οσμίζονται οι Γάλλοι καταναλωτές ότι κάτι «περίεργο» συμβαίνει και δεν επιθυμούν να στραφούν σε ένα άλλο προϊόν. Έτσι η Γαλλική (φιλελεύθερη) Κυβέρνηση δια του κρατικού παρεμβατισμού (sic) αποφάσισε να αυξήσει τις τιμές των καυσίμων επ’ ωφελεία των ΑΠΕ. Και αυτό, παρά το γεγονός ότι οι τιμές του πετρελαίου βρίσκονται παγκοσμίως σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η Γαλλική κυβέρνηση αγνόησε τον νόμο της προσφοράς και της ζήτησης («όσο μειώνεται η τιμή ενός προϊόντος τόσο αυξάνεται η ποσότητα που ζητείται») και παρενέβη βιαίως εις βάρος των Γάλλων καταναλωτών.

Αυτό, αν μη τί άλλο, αποτελεί εκπόρνευση του Φιλελευθερισμού [3]. Τί ειρωνεία! Η εκπόρνευση αυτή προήλθε από τη Γαλλία του Διαφωτισμού και των Φιλελεύθερων Επαναστατικών Κινημάτων!

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι δεν καταλαβαίνει κανείς Ευρωπαίος πολιτικός ότι υπάρχουν συνθήκες δυνητικής επέκτασης του γαλλικού μοντέλου και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Δυστυχώς, η συμπεριφορά των σημερινών Γάλλων ιθυνόντων (οι οποίοι βρίσκονται στο φιλελεύθερο μπλοκ) δεν διαφέρει από τη συμπεριφορά των Ελλήνων κυβερνώντων (οι οποίοι βρίσκονται στο αριστερό μπλοκ): χαρίζουν τις λαϊκές αντιδράσεις στην άκρα δεξιά στρεβλώνοντας το διακύβευμα – την ουσία του Γαλλικού ξεσηκωμού.

Αυτό αποτελεί τεράστιο πολιτικό λάθος το οποίο, πολύ φοβούμαι, θα στοιχίσει ακριβά στην Ευρωπαϊκή Αστική Δημοκρατία. Η αύξηση των άκρων στην Ευρώπη θα δυναμιτιστεί περαιτέρω από απαράδεκτες «πράσινες» βίαιες οικονομικές πολιτικές.

Εάν οι ιθύνοντες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι πολιτικοί που συνυπέγραψαν τη Συμφωνία των Παρισίων για την Κλιματική Αλλαγή – δεν υιοθετήσουν ηπιότερες μορφές προσαρμογής προς τις ΑΠΕ τότε τα χειρότερα έπονται…

ΠΑΡΑΠΟΜΠΕΣ
[1] https://www.huffingtonpost.gr/entry/ochi-stoes-prasinoes-foroes_gr_5b2d220fe4b0b4221bcdc98b

[2] https://www.defence-point.gr/news/kati-symvainei-sto-parisi-kai-den-einai-gia-epanastates-quot-gialantzi-quot

[3] https://www.huffingtonpost.gr/sotiris-kamenopoulos/-_2375_b_8508350.html

 

source: defence-point.gr