Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

50 χρόνια από την ίδρυση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ

  • Written by 

50 χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση της Ειρηνευτικής Δύναμης του ΟΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ)και με αφορμή την επέτειο αυτήν, ο ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών Μπαν Κι Μουν, δήλωσε ότι ευελπιστεί πως οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις θα οδηγήσουν στην επανένωση του νησιού.


Συγκεκριμένα, ο γ.γ. του ΟΗΕ, με γραπτό μήνυμά του, αναφέρει ότι «στις 4 Μαρτίου 1964, το Συμβούλιο Ασφαλείας, με το ψήφισμα 186 (1964), έδωσε την εντολή στην ΟΥΝΦΙΚΥΠ για να συμβάλει στην επιστροφή σε κανονικές συνθήκες, μετά τη βία και την αιματοχυσία μεταξύ της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας στην Κύπρο. Κατά τα τελευταία πενήντα χρόνια, η ΟΥΝΦΙΚΥΠ έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στην πρόληψη επανάληψης της διαμάχης, συμβάλλοντας στην επίλυση των θεμάτων που επηρεάζουν την καθημερινή ζωή των Κυπρίων σε ολόκληρο το νησί».
Στην συνέχεια ο γ.γ. των Ηνωμένων Εθνών εκφράζει τη βεβαιότητα ότι αυτή η πεντηκοστή επέτειος θα δώσει την τόσο αναγκαία ώθηση στις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις για μια συνολική διευθέτηση του μακράς διαρκείας κυπριακού προβλήματος.