Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Aποφυλάκιση 13 εμπλεγμένων στο σκάνδαλο Εργκένεκον

  • Written by 

Σημαντική εξέλιξη στην Τουρκική πολιτική σκηνή καθώς σύμφωνα με απόφαση του Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, διετάχθη σήμερα η αποφυλάκιση 13 ανθρώπων που είχαν καταδικαστεί σε βαριές ποινές κάθειρξης με την κατηγορία της εμπλοκής στο σκάνδαλο Εργκένεκον. Πριν από 3 ημέρες είχε προηγηθεί η αποφυλάκιση του φερόμενου ως πρωτεργάτη της απόπειρας πραξικοπήματος, του πρώην αρχηγού του γενικού επιτελείου στρατού της Τουρκίας Ιλκέρ Μπασμπούγ που είχε κατηγορηθεί για την ίδια υπόθεση.


Μεταξύ των 13 περιλαμβάνονται δημοσιογράφοι, δικηγόροι, απόστρατοι αξιωματικοί και ένα μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών. Όλοι τους αποφυλακίστηκαν επωφελούμενοι από τον νέο νόμο που περιορίζει τη μέγιστη διάρκεια προφυλάκισης των κατηγορουμένων.
«Βρισκόμαστε εδώ για να βάλουμε τέλος σε μια περίοδο που σημαδεύτηκε από τη μνησικακία και την τυραννία», δήλωσε ο δημοσιογράφος Τουντσάι Εζκάν, ο οποίος είχε καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη. Οι 275 κατηγορούμενοι στην υπόθεση Εργκενεκόν αρνούνταν κατηγορηματικά οποιαδήποτε ανάμιξή τους σε απόπειρα πραξικοπήματος και υποστήριξαν ότι οι αποδείξεις που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο ήταν προϊόν πλαστογραφίας.