Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Kατηγορούν τον Ερντογάν ότι βρίσκει λύση για την Κύπρο σε βάρος των Τουρκοκυπρίων

  • Written by 

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) Φαρούκ Λόλογλου κατηγόρησε ευθέως τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι επιδιώκει να κλείσει το Κυπριακό παρά τα συμφέροντα των Τουρκοκυπρίων, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι η λύση θα επέλθει πριν τις εκλογές του 2015.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Today Zaman, ο Φαρούκ Λόλογου είπε ότι υπάρχουν δύο επικείμενοι κίνδυνοι με τεράστιες συνέπειες για την Τουρκία οι οποίοι κρύβονται στο πίσω μέρος του μυαλού του Ταγίπ Ερντογάν.

"Ο ένας είναι το κλείσιμο του Κυπριακού, με οποιοδήποτε τρόπο. Θα προχωρήσει σε λύση ασχέτως με τα συμφέροντα των Τ/κ. Το άλλο είναι το αρμενικό ζήτημα. Ο Ερντογάν έδωσε συλλυπητήρια στους Αρμενίους για να ανοίξει το δρόμο για μια τελική απολογία", είπε.

Την ίδια στιγμή, η έλλειψη προόδου στην πρώτη φάση των διαπραγματεύσεων μεταξύ των δύο διαπραγματευτών, Ανδρέα Μαυρογιάννη και Κουντρέτ Οζερσάι, καθιστά αναγκαία την εμπλοκή της ΕΕ καθώς και τη λήψη μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης ώστε να μην χαθεί το μομέντουμ της λύσης, εκτιμούν έγκυρες πηγές.
Οι ίδιες πηγές πιστεύουν ότι τη θέση αυτή συμμερίζεται και ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, αρμόδιος για Πολιτικές Υποθέσεις, Jeffrey Feltman, ο οποίος πραγματοποιεί επαφές στο νησί.