Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ίντικ: Ισραήλ και Παλαιστίνη εξίσου υπεύθυνοι για το ναυάγιο των διαπραγματέυσεων

  • Written by 

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ στις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων Μάρτιν Ίντικ στις πρώτες του δηλώσεις μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων για το Παλαιστινιακό, δήλωσε ότι καμία από τις δύο πλευρές δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει δύσκολους συμβιβασμούς, ρίχνοντας την ευθύνη και στις δύο πλευρές για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων.

Ο ειδικός απεσταλμένος  ξεκαθάρισε ότι κατηγορεί και τις δύο πλευρές για την αποτυχία των διαπραγματεύσεων καθώς αναφέρθηκε ειδικότερα στην συνέχιση της εποικιστικής δραστηριότητας του Ισραήλ και στην ένταξη των Παλαιστινίων σε 15 διεθνείς συμβάσεις και οργανισμούς.

«Ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε τους τελευταίους εννέα μήνες είναι ότι οι πλευρές, αν και έδειξαν κάποια ευελιξία στις διαπραγματεύσεις, δεν αισθάνονται την άμεση ανάγκη να κάνουν τους δύσκολους συμβιβασμούς που είναι απαραίτητοι για να επιτευχθεί η ειρήνευση. Είναι γεγονός ότι τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι άφησαν να περάσουν ανεκμετάλλευτες ευκαιρίες και προχώρησαν σε ενέργειες που υπονόμευσαν την (ειρηνευτική) διαδικασία», υπογράμμισε ο κ. Ίντικ.