Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

"Φαντασίωση" ο αγωγός Ελλάδος-Κύπρου λέει ο Οζερσάι

  • Written by 

Με ειρωνεία και προκλητικότητα σχολίασε ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Ενέργειας, Γιάννη Μανιάτη ότι θα αρχίσει σύντομα η τεχνοοικονομική μελέτη του έργου.«Ένας αγωγός ανατολικής Μεσογείου που θα διοχετεύει το φυσικό αέριο από την περιοχή της Κύπρου στην Ελλάδα είναι δύσκολο να κατασκευαστεί και σε σχέση με άλλους αγωγούς στην περιοχή έχει μικρή ανταγωνιστική δύναμη και είναι μια φαντασίωση», δήλωσε ο  Οζερσάι σχολιάζοντας στην εφημερίδα «Κίπρις».


Το έργο αυτό δεν είναι κάτι νέο, ανέφερε ο Οζερσάι προσθέτοντας ότι ήταν από την πρώτη μέρα στην ημερήσια διάταξη, αλλά όλοι παραδέχθηκαν ότι έχει πολλά μειονεκτήματα.
«Δεν νομίζω ότι είναι μια εναλλακτική λύση . Όταν το συγκρίνεις με άλλες επιλογές για το Ισραήλ και την Κύπρο, τότε δεν έχει κανένα πλεονέκτημα. Τα έργα που θα συμβάλουν στην περιφερειακή ειρήνη και σταθερότητα είναι αυτά που έχουν μια αμοιβαία εξάρτηση. Τα έργα που αφορούν περισσότερα μέρη είναι πιο λογικά», είπε υπογραμμίζοντας ότι αυτό το έργο είναι πολύ δαπανηρό και επικίνδυνο και οι ειδικοί λένε ότι δεν είναι εφικτό.
Ο λόγος που το θέμα ήρθε και πάλι στη δημοσιότητα, υποστήριξε ο Οζερσάι, «είναι επειδή αποτελεί μέρος μιας στρατηγικής προσπάθειας προκειμένου η Ελλάδα να αποκτήσει πλεονεκτήματα σε άλλα έργα της Ευρωπαϊκής Ένωσης».