Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 140
Log in
A+ A A-

Ο χωρισμός κάνει κακό στην υγεία

  • Written by 

Ο κακός ύπνος μετά από ένα διαζύγιο ή απλό χωρισμό αυξάνει επικίνδυνα την αρτηριακή πίεση καθώς όπως δημοσιεύουν ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Αριζόνα, ένας επώδυνος χωρισμός αυξάνει τον κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών ασθενειών όπως το εγκεφαλικό, η καρδιακή προσβολή και οι βλάβες στα νεφρά.

Οι ερευνητές ζήτησαν από 138 ανθρώπους, που είχαν πάρει διαζύγιο ή μόλις είχαν χωρίσει από το σύντροφό τους, να αναφέρουν τις συνήθειες τους όσον αφορά τον ύπνο και την αρτηριακή πίεση. «Αν κάποιος περνά φάση χωρισμού ή διαζυγίου και δυσκολεύεται να κοιμηθεί, πρέπει να αναζητήσει βοήθεια, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Όλοι περνούν δύσκολες στιγμές, είτε πρόκειται για ένα διαζύγιο ή για κάποιο άλλο λόγο.

Η έρευνά μας δείχνει πόσο σημαντικό είναι όλοι μας να προσέχουμε τον εαυτό μας και να δίνουμε στον ύπνο, την αξία που του αρμόζει» ανέφερε η επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας, Kendra Krietsch. Η υψηλή αρτηριακή πίεση τριπλασιάζει τον κίνδυνο των καρδιακών προσβολών και εγκεφαλικών επεισοδίων, μπορεί να βλάψει τα νεφρά και τα μάτια ενώ έχει συνδεθεί και με την άνοια.Τα συμπεράσματα της ερευνητικής ομάδας δημοσιεύτηκαν στο επιστημονικό περιοδικό Health Psychology.