Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 97
Log in
A+ A A-

Ένας νεκρός και πολλοί τραυματίες στο αεροδρόμιο του Λος Άντζελες

  • Written by 

Ο δράστης συνελήφθη σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Νεκρός φέρεται να είναι ένας υπάλληλος της ασφάλειας του αεροδρομίου, τραυματίας ένας δεύτερος. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο σημείο. Αποκλείει την τρομοκρατική επίθεση η αστυνομία.

 

Σε εκκένωση του τερματικού σταθμού 3 του αεροδρομίου του Λος Άντζελες προχώρησε η αστυνομία το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα). Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα λίγο πριν την έναρξη της επιχειρήσης ακούστηκαν πυροβολισμοίΣύμφωνα με τα διεθνή μέσα νεκρός φέρεται να είναι ένας υπάλληλος της ασφάλεις του αεροδρομίου, ενώ άγνωστος παραμένει ο αριθμός των τραυματιών. Ο δράστης φέρεται να είναι τραυματισμένος, και πλέον βρίσκεται στα χέρια της αστυνομίας. με τον ίδιο να μιλά για άτομο με καραμπίνα. Συγκεχυμένες ωστόσο παρεμένουν οι πληροφορίες για τον αριθμό των ενόπλων, καθώς γίνεται λόγος για δύο άνδρες να βρίσκονται πίσω από τους πυροβολισμούς. Η ασφάλεια έχει εκκενώσει και τον τερματικό σταθμό 2. Το περιστατικό επιβεβαίωσε και το αεροδρόμιο τους Λος Αντζελες μέσω του επίσημου λογαριασμού στο Twitter. Όπως αναφέρουν αμερικανικά δημοσιεύματα ο ένας ένοπλος φέρεται να κρατείται από την αστυνομία, ενώ ο δεύτερος λέγεται πως είναι ακόμα ελεύθερος και αναζητείται.
Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν αδιευκρίνιστο αριθμό πυροβολισμών στο αεροδρόμιο, ενώ ταξιδιώτης που περίμενε να επιβιβαστεί είπε ότι ακούστηκαν περίπου 8-10 πυροβολισμοί.
Οι ταξιδιώτες κάνουν λόγο για στιγμές πανικού και χάους με τους περισσότερους να πέφτουν στο έδαφος για να προστατευθούν, ενώ λέγεται πως ένας εκ των δραστών ήταν λευκός και φορούσε στολή παραλλαγής, κρατούσε καραμπίνα και άνοιξε πυρ στο εσωτερικό ενός από τους τερματικούς σταθμούς.
Στη συνέχεια ανέβηκε στον πρώτο όροφο, συνέχισε να πυροβολεί προς τους άνδρες της ασφάλειας στο σημείο ελέγχου και έπειτα περπατώντας πολύ ήρεμα κατευθύνθηκε προς τις πύλες.
Οι περισσότεροι αυτόπτες μάρτυρες πάντως μιλούν για «σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία».
Την ίδια ώρα ο Λευκός Οίκος σε ανακοίνωσή του γνωστοποίησε πως ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είναι ενήμερος για το αιματηρό περιστατικό, ενώ στο σημείο έχει φτάσει ο δήμαρχος της περιοχής.
Ο δήμαρχος Έρικ Γκαρσέτι μιλώντας στους δημοσιογράφους δήλωσε ότι ο δράστης βρισκόταν στον τερματικό σταθμό 3, την ώρα που άνοιξε πυρ.
Υποστήριξε ότι τα περιστατικό έληξε και καθησύχασε τους ταξιδιώτες λέγοντας πως σταδιακά οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, παρόλα αυτά συμπλήρωσε ότι οι έρευνες της αστυνομίας συνεχίζονται.
«Ο δράστης συνελήφθη» δήλωσε στη συνέχεια ο αρχηγός της αστυνομίας του Λος Αντζελες, Πάτρικ Γκάνον, τονίζοντας ότι υπάρχουν αρκετοί τραυματίες που νοσηλεύονται.
Διευκρίνισε ότι ο ένοπλος έβγαλε το όπλο από μία τσάντα στο σημείο που πραγματοποιείται ο έλεγχος, αρχίζοντας να πυροβολεί προς τους άνδρες της ασφαλείας του αεροδρομίου, ωστόσο ερωτηθείς αν είναι ομοσπονδιακός αστυνομικός, πληροφορία που κυκλοφόρησε, απάντησε πως δε γνωρίζει.
Εκπρόσωπος της αστυνομίας του Λος Άντζελες δήλωσε πως επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομείο στην περιοχή, όσο για το δράστη φέρει τραύμα από σφαίρες, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό αν κινδυνεύει η ζωή του.
Αυτόπτης μάρτυρας, πάντως, έδωσε περιγραφή που θα ταίριαζε αν ο ένοπλος είναι μέλος της ειδικής ομάδας ασφαλείας TSA, που δημιουργήθηκε έπειτα από τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.
«Ήταν ντυμένος με τη στολή που φορούν οι άνδρες της TSA, ήταν σωματώδης. Τον άκουσα να φωνάζει, αλλά δεν κατάλαβα τι έλεγε», δήλωσε ο άνδρας, ο οποίος κατήγγειλε ότι η αστυνομία άργησε να επέμβει στο σημείο. Συμπλήρωσε ότι δεν είχε καλυμμένο το πρόσωπό του και ότι φορούσε καπέλο.