Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Στις ΗΠΑ ο Ευ. Βενιζέλος-Συνάντησε τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Εντ Ρόις

  • Written by 

Με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής των Αντιπροσώπων  της Βουλής των Αντιπροσώπων των Ηνωμένων Πολιτειών, Εντ Ρόις, συναντήθηκε χθες το βράδυ ο Υπουργός Εξωτερικών και Αντιπροέδρος της Ελληνικής Κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Η συνάντηση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κογκρέσσο, χαρακτηρίστηκε από το θετικό κλίμα και σε αυτήν ο κ. Βενιζέλος, παρέθεσε

τις προτεραιότητες και τον βασικό άξονα της Ελληνικής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση.  Επιπροσθέτως, η ελληνική πλευρά, παρουσίασε τα νεότερα από την ελληνική οικονομία και την πορεία του προγράμματος προσαρμογής. 

Ελληνικές πηγές αναφέρουν ότι η ωριαία συνάντηση διεξήχθη μέσα σε «ένα εξαιρετικά θερμό κλίμα». Κατά τη διάρκειά της, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε επίσης τον κ. Ρόις για την εξέλιξη του προγράμματος προσαρμογής και τα συναφή επιτεύγματα στον τομέα της οικονομίας.

Στην συνέχεια τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων, ήταν η Κύπρος, η ονομασία της ΠΓΔΜ, αλλά και το ζήτημα της οριοθέτησης της ΑΟΖ. 
Τέλος, ένα από τα θέματα που η Αμερικανική πλευρά έθεσε προς συζητηση ήτνα οι εξελίξεις στην Συρία.

Ο κ. Βενιζέλος είχε ήδη συνάντηση πριν από λίγη ώρα με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Τζακ Λιου και σε λίγη ώρα αναμένεται να συνατηθεί με τον Αμερικανό Υπουργό Εξωτερικών, Τζον Κέρρυ.