Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Ανακοίνωση Λευκού Οίκου για το ταξίδι Μπάιντεν στην Κύπρο

  • Written by 

Eπίσημα ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος σήμερα την επικείμενη επίσκεψη του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε Ρουμανία και Κύπρο, από τις 20-23 Μαΐου. Τον κ. Μπάιντεν θα συνοδεύει η σύζυγός του Δρ. Τζιλ Μπάιντεν

 

Σε σχετική ανακοίνωση τονίζεται ότι  ο Μπάιντεν θα επισκεφθεί την Κύπρο, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, ενώ αναφέρεται ότι «θα συναντηθεί με πολιτικούς ηγέτες της Ελληνοκυπριακής και της Τουρκοκυπριακής Κοινότητας, εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών και θρησκευτικούς ηγέτες. Ο Αντιπρόεδρος θα δώσει έμφαση στην ένθερμη υποστήριξη των ΗΠΑ σε μία συνολική διευθέτηση, για την επανένωση της νήσου σε μία διζωνική, δικοινοτική ομοσπονδία, με πολιτική ισότητα. Ο Αντιπρόεδρος θα προτρέψει όλα τα μέρη στο νησί να εντείνουν το έργο τους, για ειρήνη και ασφάλεια στην περιοχή και θα τονίσει τον σημαντικό ρόλο που όλοι οι πολίτες μπορούν να παίξουν στην προώθηση αμοιβαίας κατανόησης μεταξύ των δύο κοινοτήτων».

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι ο κ. Μπάιντεν  θα συζητήσει σε Βουκουρέστι και Λευκωσία «την ανταπόκριση της διεθνούς κοινότητας στην παράνομη στρατιωτική επέμβαση της Ρωσίας και τις αποσταθεροποιητικές δράσεις στην Ουκρανία».

Επιπροσθέτως αναφέρεται πως ο Αντιπρόεδρος Μπάιντεν θα αναφερθεί «στην ανάγκη εμβάθυνσης των οικονομικών δεσμών, μέσω και του Διατλαντικού Εμπορικού και Επενδυτικού Συνεταιρισμού. Θα επαναδεσμευθεί στην ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών σ' ολόκληρη την περιοχή, Και στην ανάληψη μιας βιώσιμης και συλλογικής προσπάθειας για υποστήριξη της ενεργειακής ασφάλειας της Ευρώπης».