Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Οικονομικά εξαρτημένοι από τους γονείς οι Αμερικανοί απόφοιτοι πανεπιστημίων

  • Written by 

Ιδιαίτερα αποθαρρυντικά είναι τα στοιχεία που δόθηκαν στην δημοσιότητα από έρευνα του οργανισμού National Endowment for Financial Education σε συνεργασία με το Πανεπίστημιο της Αριζόνα, καθώς σύμφωνα με την μελέτη αυτή, δύο χρόνια μετά την αποφοίτηση από Αμερικανικά Πανεπιστήμια, η πλειοψηφία των νέων στηρίζονται σε έναν μεγάλο βαθμό στην οικονομική στήριξη των γονιών τους. Η έρευνα στην οποία πήραν μέρος 1000 φοιτητές που σπουδαζαν από το 2007 εως το 2013, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι νέοι μπήκαν στο πανεπιστήμιο την περίοδο της οικονομικής ανάπτυξης , ενδιάμεσα η αγορά έπαθε μεγάλη ζημιά και πλέον το περιβάλλον της οικονομίας στο οποίο βγαίνουν ως απόφοιτοι είναι εντελώς διαφορετικό με το 2007.

Ανεξαρτήτως αν οι απόφοιτοι αναζητούν οικονομική βοήθεια από τους γονείς τους, για όλα τα έξοδα ή για μέρος αυτών, η πραγματικότητα είναι ότι η πλειοψηφία αλλάζει ή αναβάλλει τα όνειρα και τους στόχους που είχαν θέσει ενώ σπούδαζαν, όπως ο γάμος, τα παιδιά 'η η αγορά ενός σπιτιού. Το 28% των φοπιτητών δηλώνουν ότι ο γάμος δεν είναι σημαντικός στόχος, και το 27% απαντάει πως ούτε τα παιδιά είναι προτεραιότητα. Το 19% των αποφοίτων τονίζει ότι η αγορά ενός σπιτιού δεν είναι σημαντικός στόχος, ενώ οι αριθμοί αυτοί αποκαλύπτουν σύμφωνα με τους ερευνητές ότι, οι ανωτέρω δεσμεύσεις δεν αποτελουν προτεραιότητα, μέχρι οι νέεοι να νιώσουν ότι βρίσκονται σε στέρεο έδαφος και υπάρχουν οι εγγυήσεις σε οικονομικό επίπεδο. Τα προβλήματα απορρέουν τόσο από τα συσσωρευμένα χρέη, αλλά και από την αγορά εργασίας καθώς μόλις το 49 % βρίσκουν μέσα σε δύο χρόνια δουλειά πλήρους απασχόλησης. Από αυτούς και πάλι οι μισοί συνεχίζουν να εξαρτώνται οικονομικά από τους γονείς τους.
Σε ότι αφορά τα εισοδήματα, οι πλήρους απασχόλησης απόφοιτοι βγάζουν μεταξύ $40,000 και $60,000 τον χρόνο, και οι ημιαπασχόλησης μεταξύ $25,000 και $40,000.
Από το σύνολο των ερωτηθέντων, βασικό όνειρο και στόχος για το 91 τοις εκατό, αποτελεί η πλήρης οικονομική ανεξαρτησία και η απαγκίστρωση από την βοήθεια του σπιτιού.