Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 309
Log in
A+ A A-

Νέα Υόρκη: Έλληνες και Αμερικανοί διαδήλωσαν κατά των μνημονίων (Video)

  • Written by 

Το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης προς την ελληνική κυβέρνηση, εν μέσω των κρίσιμων διαπραγματεύσεων του Eurogroup έστειλαν την Τετάρτη το απόγευμα δεκάδες ομογενείς - και όχι μόνο - από την καρδιά του Μανχάταν.

Με κεντρικό σύνθημα «Δικαιοσύνη για τους Έλληνες», οι παρευρισκόμενοι ένωσαν τις φωνές τους έξω από τα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα Ηνωμένα Έθνη, προκειμένου να καταδικάσουν την πολιτική της λιτότητας και την συνέχιση του μνημονιακού προγράμματος.

Η πρωτοβουλία για την διοργάνωση της διαμαρτυρίας ανήκε στην Αριστερή Κίνηση Νέας Υόρκης, ενώ δυναμικό παρών έδωσαν και οι αντιπροσωπείες του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Νέας Υόρκης, με ορισμένα στελέχη να εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την θετική έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Πάντως, προκάλεσε η μαζική συμμέτοχη των Αμερικανικών ακτιβιστικών οργανώσεων, καθώς πολλά μέλη τους εμφανίστηκαν να είναι άρτια ενημερωμένα για την οικονομική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας. Μάλιστα ορισμένοι δεν δίστασαν να κάνουν λόγω για μια «κοινωνική γενοκτονία» εκ μέρους της τρόικας εκφράζοντας την ελπίδα τους πως η Ελληνική αντίσταση θα εμπνεύσει και τους συμπατριώτες τους να αγωνιστούν ενάντια στα συμφέροντα της Wall Street.

Εκτός όμως από τους ομογενείς και τους Αμερικανούς ακτιβιστές, το παρών έδωσε και η γενιά της κρίσης: Έλληνες νέοι, ως επί το πλείστον μορφωμένοι, που άφησαν πίσω τα μνημόνια και τα «πλεονάσματα» προς χάριν μιας νέας αρχής στις Η.Π.Α. Μπορεί τα τελευταία χρόνια να ζουν στην Νέα Υόρκη αλλά όπως πολλοί δήλωσαν δεν έχουν ξεχάσει τους συγγενείς και φίλους που
άφησαν πίσω τους.

Προς το τέλος της βραδιάς άρχισαν σιγά-σιγά να φτάνουν τα μαντάτα για την μη επίτευξή συμφωνίας στο Eurogroup με τους συγκεντρωμένους να υπόσχονται πως θα επανέλθουν, ενόψει των κρίσιμων διαπραγματεύσεων των επομένων ημερών.

Πέτρος Κασφίκης