Αιφνίδια παραίτηση Μπλάτερ
- Written by E.Tsiliopoulos
Ο πρόσφατα επανεκλεγείς πρόεδρος της FIFA Ζεπ Μπλάτερ ανακοίνωσε ότι παραιτείται, και με δήλωση του καλεί άμεσα στο Κονγκρέσο της FIFA να προχωρήσει σε αντικατάσταση του.
Το μπαράζ συλλήψεων συνεργατών του και οι πιέσεις μεγάλης μερίδας ΜΜΕ φαίνεται να έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην παραίτηση του.
«Έχω σκεφτεί καλά τη θητεία μου και το ρόλο που διαδραμάτισε στη ζωή μου η FIFA αυτά τα 40 χρόνια. Αγαπώ τη FIFA περισσότερο από οτιδήποτε άλλο και το μόνο που θέλω να κάνω είναι το καλύτερο δυνατό. Αποφάσισα να σταθώ ενάντια στην εκλογή μου για το καλό του ποδοσφαίρου» είπε αρχικά ο Ζεπ Μπλάτερ.
Στη συνέχεια προσέθεσε ο Ελβετός «Η εντολή μου δεν φαίνεται να υποστηρίζεται από όλους. Θα διενεργήσω έκτακτη συνεδρίαση για την αντικατάστασή μου στην προεδρία. Τώρα είμαι ελεύθερος από τους περιορισμούς των εκλογών. Θα είμαι εις θέση να επικεντρωθώ σε βαθιές μεταρρυθμίσεις. Για πολλά χρόνια είχαμε ταχθεί υπέρ των μεταρρυθμίσεων, αλλά αυτές δεν ήταν επαρκείς. Χρειαζόμαστε έναν περιορισμό στις εντολές και τις θητείες των προέδρων. Έχω αγωνιστεί γι' αυτές τις αλλαγές, αλλά οι προσπάθειές μου έχουν πολεμηθεί. Με ενδιαφέρει η FIFA, γι' αυτό πήρα αυτήν την απόφαση. Αυτό που μετρά περισσότερο για μένα είναι το όργανο της FIFA και του ποδοσφαίρου ανά τον κόσμο».
Ο Ζεπ Μπλάτερήταν στην προεδρία της FIFA από το 1998.
Latest from E.Tsiliopoulos
- Greece to classify elder phone scams as felonies amid nationwide 'epidemic'
- Navios advances shipbuilding program with 11th 115,000-dwt tanker
- Mitsotakis warns Turkey: No room for "War Threats" and sovereignty challenges amid EU bid
- Super swimmer Spyros Chrysikopoulos became the first person to swim from Greece to Italy
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm