Log in
A+ A A-

Ζήτησε συγγνώμη για την φετινή πορεία ο Αλαφούζος

Ο Γιάννης Αλαφούζος ανέλαβε την ευθύνη για τη φετινή πορεία του Παναθηναϊκού στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την φετινή πορεία της ομάδας, δικαιολόγησε τους παίκτες και τον προπονητή, ενώ το ίδιο έκανε για τους οπαδούς των πρασίνων για την κακή τους συμπεριφορά, λόγω συσσωρευμένης οργής, αλλά καταδίκασε τα επεισόδια τα οποία έγιναν στη Λεωφόρο.

Αναλυτικά η τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου:

«Όταν τελείωσε πέρσι η σεζόν, μάς είχε κλαπεί το Πρωτάθλημα, αυτό πιστεύουμε.
Μιλήσαμε Αναστασίου, Φύσσα, Βόκολο, κάναμε προσθήκες, πήραμε τον Εσιέν για ν’ ανέβει το επίπεδο, αλλά για πολλούς λόγους δεν ήμασταν έτοιμοι. Είχαμε ατυχία, με πολλούς τραυματισμούς με τον Λουντ, τον Βέμερ, αλλά και με τον Εσιέν.

Για πολλούς λόγους και για λόγους ατυχίας δεν ήμασταν έτοιμοι όταν ξεκίνησαν τα ευρωπαϊκά παιχνίδια και το Τσάμπιονς Λιγκ. Πολλές από τις μεταγραφές αποδείχθηκαν λανθασμένες. Όχι μόνο επειδή δεν έπαιξαν αλλά επειδή έγιναν ανισορροπίες στα συμβόλαια. Έπρεπε να το είχαμε αποφύγει. Η πρώτη ευθύνη είναι δική μου. Εγώ είμαι αυτός που εγκρίνω τα πάντα. Δέχομαι εισηγήσεις μεν αλλά εγκρίνω. Ζητάω συγγνώμη από τον κόσμο για την πορεία της ομάδας μας.

Η χρονιά δεν ήταν καλή, οι παίκτες είναι δικαιολογημένοι. Πρέπει να σκεφτόμαστε την δράση του συστήματος, πόσο ξύλο έχουν φάει, δεν προστατεύονται από την διαιτησία. Οι παίκτες είναι άνθρωποι και απογοητεύονται. Για παράδειγμα ο Νίκος ο Καρέλης που είναι ένας εξαιρετικός επαγγελματίας έβγαζε μία απογοήτευση. Ήθελε να φύγει από τα χάλια του ελληνικού ποδοσφαίρου. Έτσι έχουμε καταντήσει, να θέλουν οι παίκτες να φύγουν και να κερδίζουν στο γήπεδο και όχι να αποδίδονται πράγματα με άλλες μεθόδους. Αυτά δεν αλλάζουν ότι εγώ δεν έχω πρώτος την ευθύνη.

Φτάσαμε στο ματς με τον Ολυμπιακό, θέλαμε να φτάσουμε πιο κοντά. Δεν τα καταφέραμε, έγιναν λάθη και από τους οπαδούς. Είχαμε πολύ εχθρική αντιμετώπιση από τον κ. Κοντονή. Δεν έχω δει άλλη ομάδα να τιμωρείται. Μας κόστισε πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Δεν θέλω τιμωρίες στις άλλες, δεν θέλουμε να κερδίζουν οι ομάδες στα χαρτιά όπως το κάνει ο Ολυμπιακός. Πέσαμε πάλι στην παγίδα τους. Φέτος το είχαν στήσει διαφορετικά. Δεν ήθελαν να παίξουν. Είχαν προηγηθεί συναντήσεις του Θεοδωρίδη με την αστυνομία. Ήταν στην τσίτα να μας τιμωρήσουν. Δεν ήθελαν να παίξουν. Πάλι όλα αυτά με δική μας ευθύνη, ίσως, να έπρεπε να έχουμε ένα καλύτερο δίκτυο να τα αποφύγουμε αυτά. Η είσοδος στο γήπεδο,να σας πω κάτι, θα μπορούσα να μπω και εγώ. Μετά από δύο ώρες.

Η βία είναι στην κουλτούρα μας ως Έλληνες, απαράδεκτο βέβαια αλλά αναπόφευκτο με τον συσσωρευμένο θυμό από όσα γίνονται στο ποδόσφαιρο. Ο Αναστασίου είχε φύγει αν και εγώ πιστεύω υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να το γυρίσει. Φοβήθηκα τα χειρότερα με τον Ολυμπιακό, να φτάσουμε πολύ κοντά στην καταστροφή. Τα εκατομμύρια δεν τα βρίσκουμε στον δρόμο. Ήρθαν τα πράγματα έτσι, αλλάξαμε προπονητή. Ήρθε ο Στραματσόνι, μου είπε πως έβλεπε μια ψυχολογική κόπωση στην ομάδα και συμφωνήσαμε να κάνουμε πολλές μεταγραφές για να ανανεωθεί η ομάδα. Το κάναμε και το κάναμε με μεγάλη επιτυχία. Πήραμε ένα ρίσκο, ξέραμε ότι ο προπονητές θα πρέπει να κάνει πειράματα. Αν δεν γίνουν αυτά πως θα ξέραμε ποιος κάνει να παίξει με τον Ολυμπιακό ή στα πλέι-οφ;

Αποκλειστήκαμε από τον Ατρόμητο αλλά μην ξεχνάμε την αποβολή του Ζέκα. Ο διαιτητής αυτός είχε πάρει εντολές κατά το παρελθόν για το πως θα σφυρίξει και αυτά θα τα δείτε συντόμως. Προχωράμε, θέλουμε να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι, η ομάδα βελτιώνεται. Τις επόμενες εβδομάδες θα έχουμε όλους τους παίκτες στην διάθεσή μας. Περιμένουμε και τον Μπουμάλ που για να τα λέμε όλα μου τον πρότεινε ο Αναστασίου. Οι παίκτες δεν είναι αδιάφοροι. Είναι άδικο να το λένε αυτό οι οπαδοί και οι δημοσιογράφοι. Σκοτώνονται στην προπόνηση, φαίνεται από την τεχνολογία αν προσπαθούν ή όχι.

Είμαστε ικανοποιημένοι με τους παίκτες και φυσικά με τον προπονητή. Ο προπονητής μας βοήθησε να κάνουμε καλές μεταγραφές και με έκανε να καταλάβω πράγματα που δεν ήξερα. Ζητάω την στήριξη του κόσμου. Έχουμε τόσους εχθρούς, την κυβέρνηση, ίσως να την αδικώ γιατί ο κ. Κοντονής το έχει πάρει αποκλειστικά το κυνήγι του Παναθηναϊκού».