Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

Η Ξάνθη θριαμβεύτρια στο μπαράζ- Νίκησε με 2-1 τον Ολυμπιακό Βόλου και έμεινε στην Super League

  • Written by 

Συγκλονιστικό ματς στο Κλεάνθης Βικελίδης, εκεί όπου έγινε το μπαράζ για την Σουπερ Λιγκ. Η Σκόντα Ξάνθη, με μία ηρωική εμφάνιση, αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ και παίζοντας με 10 παίκτες, κατάφερε να πάρει την τεράστιας σημασίας νίκη επί του Ολυμπιακού Βόλου καια να παραμείνει για 16η συνεχόμενη χρονιά στην Πρώτη Εθνική Κατηγορία.

Ο αγώνας εξελίχθηκε σε θρίλερ, καθώς οι Βολιώτες στο 28ο λεπτό προηγήθηκαν με τον Γκούρμα, ενώ στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου οι ακρίτες ισοφάρισαν με τον Γούτα με κεφαλιά. Στο 48ο λεπτό ο Μάνταλος αποβλήθηκε απευθείας, αφήνοντας την ομάδα του με 10 παίκτες, όμως οι ξανθιώτες ήταν αποφασισμένοι να μην λυγίσουν και με τρομερή κεφαλιά της χρυσής αλλαγής, του Ράνου, στο 82ο λεπτό έκανα το 1-2 στέλνοντας τους 4 χιλιάδες οπαδούς τους στους ουρανούς.

Ολυμπιακός Βόλου (Νίκος Παντέλης): Γκίτκος, Γιαλούσης, Μελίσσης, Αρβανίτης, Κατσιαρός, Ρόκας, Πινδώνης, Ζέρης (86' Κατσίκης), Μόνχε (86' Ράννος), Νικολιάς, Γκούρμα.

Skoda Ξάνθη (Νίκος Κεχάγιας): Κυριακίδης, Βασιλακάκης, Ντε Γκούζμαν, Γούτας, Μπέρτος, Φλίσκας, Κάλβο (94' Χοσέμι), Μάνταλος, Μαρίν (54' Ράνος), Παΐτο (87' Βάλλας), Σολτάνι.

Ο προπονητής των νικητών Νίκος Κεχαγιάς δήλωσε χαρακτηριστικα! «Βρεθήκαμε με ένα σουτ πίσω στο σκορ αλλά ισοφαρίσαμε πριν το ημίχρονο. Θα μπορούσαμε να το είχαμε πετύχει και νωρίτερα καθώς είχαμε ευκαιρίες και ένα δοκάρι. Δεν περιμέναμε να μείνουμε με δέκα παίκτες αλλά δείξαμε ψυχή και καρδιά και γυρίσαμε ένα παιχνίδι που μας κρατάει για ακόμη μια φορά στη Σούπερ Λίγκα. Δεν είναι επιτυχία που σωθήκαμε αλλά ο τρόπος που το πετύχαμε μας δίνει το δικαίωμα να το χαρούμε τουλάχιστον σήμερα. Ήταν μεγάλο ερωτηματικό η ετοιμότητά μας γιατί όταν είσαι δύο μήνες χωρίς επίσημο ματς και με φιλικά χαμηλού επιπέδου. Ήμασταν όμως συγκεντρωμένοι και τους αξίζουν πολλά συγχαρητήρια».