Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

O αριθμός των δισεκατομμυριούχων σε Ελλάδα και κόσμο αυξήθηκε

  • Written by 

Mπορεί για την παγκόσμια οικονομία το 2013 να μην ήταν και η καλύτερη χρονιά, όμως για τους πολυεκατομμυριούχους του πλανήτη όλα πήγαν... δεξιά! Αυτό δείχνουν τα στοιχεία της Knight Frank, που έδωσε στη δημοσιότητα σήμερα την ετήσια Έκθεση Πλούτου της, από την οποία προκύπτει ότι στο κλαμπ των ανθρώπων με περιουσία 30 εκατομμυρίων και πάνω προστέθηκαν το 2013 περίπου 5.000 νέα μέλη, και απαριθμεί πλέον κοντά στα 167.000 μέλη.

 

Και μπορεί οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ιαπωνία και η Γερμανία να φιλοξενούν ακόμα τους περισσότερους πολυεκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους του πλανήτη, όμως ο πλούτος αυξάνεται ταχύτατα και στη Μέση Ανατολή, τη Λατινική Αμερική, την Αυστραλασία και την Αφρική. Χαρακτηριστικό είναι ότι το 2023 προβλέπεται πως η Κίνα θα έχει 322 δισεκατομμυριούχους, περισσότερους από τη Βρετανία, τη Γαλλία, την Ελβετία και τη Ρωσία μαζί!

Όμως και στη χώρα μας, σύμφωνα με την έρευνα, οι Έλληνες με περιουσία άνω των 30 εκατομμυρίων δολαρίων αυξήθηκαν το 2013 από 709 σε 721, ενώ η πρόβλεψη για το 2013 είναι ότι η Ελλάδα θα φιλοξενεί 864 πολυεκατομμυριούχους.

Όμως πού ξοδεύουν (ή επενδύουν) όλα αυτά τα χρήματα οι βαθύπλουτοι του πλανήτη; Πολλοί από αυτούς, αναφέρεται στην έκθεση, έκαναν το λάθος να επενδύσουν στο χρυσό, η τιμή του οποίου υποχώρησε κατά 28% το 2013, ενώ συνεχίζουν να αποκτούν κοσμήματα, ρολόγια και κρασιά, αν και το μεγαλύτερο "άλμα" παρατηρείται στην αγορά έργων τέχνης. Πολλά χρήματα επενδύθηκαν ακόμα σε κλασικά αυτοκίνητα, σπάνια γραμματόσημα και νομίσματα, ενώ αντίθετα μειωμένες ήταν οι δαπάνες για έπιπλα.