Warning
  • JUser: :_load: Unable to load user with ID: 98
Log in
A+ A A-

ΤΙΜΕS: Aπόβαση επενδυτών στα ελληνικά νησιά

  • Written by 

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα προκάλεσε κύματα σοκ στην αγορά ακινήτων, αλλά πλεόν, η εμπιστοσύνη όπως και οι αγοραστές, επιστρέφουν, γράφουν οι βρετανικοί Times.

 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Thomas Cook, όπως αναφέρεται, οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί 242% μέσα σε ένα χρόνο
«Έξι χρόνια πριν, η παγκόσμια ύφεση προκάλεσε την έναρξη της κολοσσιαίας κρίσης χρέους στην Ελλάδα. Ακολούθησαν προγράμματα διάσωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ήρθαν μέτρα λιτότητας, απεργίες και συζήτηση για Grexit: η Ελλάδα πραγματικά βρισκόταν στο χείλος του γκρεμού», σημειώνει το δημοσίευμα.

«Το 2014 φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει πάρει μεγάλη στροφή. Ο τουρισμός ανθεί και πάλι», τονίζει.

Το 2014 φαίνεται ότι η Ελλάδα έχει πάρει μεγάλη στροφή. Ο τουρισμός ανθεί και πάλι
Σύμφωνα με το πρακτορείο Thomas Cook, όπως αναφέρεται, οι κρατήσεις για τα ελληνικά νησιά έχουν αυξηθεί 242% μέσα σε ένα χρόνο, ενώ σύμφωνα με την holidaylettings.co.uk υπάρχει μια αύξηση της τάξης του 300% στις έρευνες για κρατήσεις.

Οπως τονίζουν οι Times, οι τιμές των ακινήτων έχουν μειωθεί κατά 30% με 50 % από το 2008. Ωστόσο από το καλοκαίρι του 2013, σύμφωνα με τον Τζορτζ Πέτρας της Engel & Völkers στη Ρόδο, έχουν αρχίσει να ανεβαίνουν και πάλι.

Τα κίνητρα που έδωσε η ελληνική κυβέρνηση, για να προσελκύσει επενδυτές εκτός Ευρώπης, φαίνεται πως αποδίδουν, επισημαίνουν οι Times. Oπως τονίζει μάλιστα, οι αγοραστές ακινήτων προέρχονται κυρίως από τη Ρωσία, την Τουρκία και το Λίβανο και το ενδιαφέρον τους επικεντρώνεται σε ακίνητα στην Μύκονο, την Κέρκυρα και το Πόρτο Χέλι.

πηγη toc