Log in
A+ A A-

Τουρισμός: Άνω του 80% οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Featured Τουρισμός: Άνω του 80% οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου

Ανω του 80% είναι ήδη οι προκρατήσεις για το τριήμερο της 25ης Μαρτίου σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, με τα ακίνητα βραχυχρόνιας μίσθωσης (αυτοτελείς κατοικίες / διαμερίσματα) που διατίθενται και είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες να συγκεντρώνουν το έντονο ενδιαφέρον των ταξιδιωτών.

Λίγες ημέρες πριν από το τριήμερο της 25ης Μαρτίου, οι προκρατήσεις έχουν πάρει φωτιά συνεχίζοντας την ανοδική πορεία που παρουσίασαν οι βραχυχρόνιες μισθώσεις τόσο τις ημέρες των Χριστουγέννων, της Πρωτοχρονιάς αλλά και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, φτάνοντας ακόμη και στο 100%.

Σύμφωνα με στοιχεία του Πανελλαδικού Δικτύου E-Real Estates από έρευνα στις ιστοσελίδες βραχυχρόνιας μίσθωσης, στο κέντρο της Αράχοβας η διαθεσιμότητα είναι μόλις 15 ακίνητα και στην ευρύτερη περιοχή αγγίζουν τα 33, με το σχετικό κόστος για δύο διανυκτερεύσεις να κυμαίνεται από 338 έως 540 ευρώ.

Στα Τρίκαλα Κορινθίας, μια περιοχή που πρωταγωνίστησε τις ημέρες των εορτών και το τριήμερο της Καθαρής Δευτέρας, καταγράφεται διαθεσιμότητα μόλις 5 ακινήτων. Περιορισμένη είναι η διαθεσιμότητα στο Μέτσοβο όπως και στα Καλάβρυτα. Επίσης η Αρκαδία βρίσκεται και το τριήμερο της 25ης Μαρτίου στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών, με τις προκρατήσεις να αγγίζουν το 100% και τη μόνη διαθεσιμότητα να καταγράφεται σε χωριά όπως ο Καρδαράς, όπου το κόστος για δύο διανυκτερεύσεις είναι περίπου 500 ευρώ για κατοικία 65 τ.μ. με δύο υπνοδωμάτια.

Μηδενική είναι η διαθεσιμότητα στη Δημητσάνα και εξαιρετικά περιορισμένη στη Βυτίνα. Στο Καρπενήσι, αγαπημένος προορισμός των Αθηναίων, η διαθεσιμότητα είναι σχεδόν μηδενική, με τα μόνα διαθέσιμα ακίνητα να υπάρχουν στο χωριό Κορυσχάδες, όπου το κόστος φτάνει τα 412 ευρώ για δύο διανυκτερεύσεις σε κατοικία δύο υπνοδωματίων. Χαμηλή είναι η διαθεσιμότητα και στους ορεινούς προορισμούς της Μαγνησίας, Πορταριά και Μακρινίτσα, όπως και στα Ζαγοροχώρια, με τις τιμές να διαμορφώνονται μεταξύ 280 και 790 ευρώ. Τέλος, λίγες είναι και οι επιλογές που έχουν απομείνει σε Καλαμπάκα και Ιωάννινα, προορισμοί που επιλέγουν κυρίως οι Θεσσαλονικείς.