Αποπληθωρισμός -0,2% τον Αύγουστο
- Written by E.Tsiliopoulos
Αποπληθωρισμό -0,2% εμφάνισε η Ελλάδα τον Αύγουστο, ποσοστό το οποίο είναι το τρίτο χαμηλότερο στην ΕΕ, μετά τη Βουλγαρία (-1%) και την Ισπανία (-0,5%), σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.
Στην ευρωζώνη ο πληθωρισμός παρέμεινε αμετάβλητος στο 0,4% τον Αύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν στο 1,3%. Στην ΕΕ ο πληθωρισμός παρέμεινε επίσης αμετάβλητος στο 0,5%, ενώ πριν από ένα χρόνο ήταν 1,5%.
Αποπληθωρισμό -0,2% εκτός από την Ελλάδα είχαν ακόμη η Εσθονία, η Ιταλία και η Σλοβακία, ενώ τα υψηλότερα ποσοστά παρατηρήθηκαν στην Αυστρία και τη Μεγάλη Βρετανία (από 1,5%).
Σε σχέση με τον Ιούλιο ο πληθωρισμός μειώθηκε σε 17 κράτη- μέλη, παρέμεινε αμετάβλητος σε δύο και αυξήθηκε σε εννέα κράτη.
Related items
Latest from E.Tsiliopoulos
- FM Dendias: Greece will continue to support the Greek minority of Imvros, Tenedos and Istanbul
- Foreign ministry bill extending territorial waters in the Ionian to be introduced to plenary on Tuesday
- First upgraded F-16 completes test run successfully
- Mayor Petros Doukas related his vision of Sparta in tele-conference
- Severe weather front hits Greece