Log in
A+ A A-

Φωτιά και στην Καλαμπάκα

Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο στη Μεσσηνία, στην ευρύτερη περιοχή του Μελιγαλά, για τον έλεγχο του οποίου έχουν επιστρατευθεί και δυνάμεις του στρατού και της τοπικής αυτοδιοίκησης, καθώς και εθελοντές πολίτες. Φωτιά καίει και τον ορεινό όγκο του Καλοχωρίου στην Καλαμπάκα.

Στο σημείο είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων της πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να επιχειρούν μόνο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή καναντέρ. Μέσω του Αθήνα 9.84, ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου, Κωνσταντίνος Γιόβας εκτίμησε ότι η πυρκαγιά εντός της ημέρας θα πάει καλύτερα, ενώ σημείωσε πως δεν κινδυνεύουν οικισμοί. 

Ο δήμαρχος Μεσσήνης Στάθης Αναστασόπουλος εκτίμησε ότι πάνω από 15 χιλιάδες στρέμματα έχουν καεί, ωστόσο γλίτωσε ο αρχαιολογικός χώρος. 

Όλη τη νύχτα δεν σταμάτησαν να επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, του στρατού και εθελοντές πολίτες, για να περιορίσουν και να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο που έχει πολύ μεγάλη έκταση.

Φωτιά καίει και τον ορεινό όγκο του Καλοχωρίου στην Καλαμπάκα. Στο σημείο είναι αδύνατη η πρόσβαση οχημάτων της πυροσβεστικής, με αποτέλεσμα να επιχειρούν μόνο πεζοπόρα τμήματα, με τη συνδρομή καναντέρ.

Υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς στην Αττική, τη Βοιωτία, την Αργολίδα, την Κορινθία, το σύνολο των νησιών του Αιγαίου, στην Κρήτη και σε τμήμα του νομού Έβρου.