Log in
A+ A A-

Ρωγμή στο παρμπρίζ αναγκάζει προσγείωση αεροσκάφους με Βενιζέλο

Εκτός προγράμματος προσγείωση για λόγους ασφαλείας της πτήσεως πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης, το αεροσκάφος ΕMBRAER ΕΜΒ-135 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο μετέφερε τον Αντιπρόεδρο της κυβερνήσεως και Υπουργό Εξωτερικών Ευάγγελο Βενιζέλο από την Άγκυρα στο Μιλάνο. 

Η έκτακτη προσγείωση πραγματοποιήθηκε λόγω εμφανίσεως ρωγμής σε ένα από τα παράθυρα του αεροσκάφους ΕMBRAER ΕΜΒ-135 (με αριθμό σειράς s/n “484”) της 382 Μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων (382 ΜΜΥΠ), καθαρά για προληπτικούς λόγους, όπως επιβάλλουν οι κανόνες ασφαλείας, δεν παρουσιάστηκε φαινόμενο εκρηκτικής αποσυμπιέσεως, και ενώ το αεροσκάφος πετούσε πάνω από τη Θάσο. Αμέσως ο πιλότος του αποφάσισε να το προσγειώσει στο πλησιέστερο αεροδρόμιο, αυτό της Θεσσαλονίκης, Όλοι οι επιβαίνοντες στο αεροσκάφος είναι καλά στην υγεία τους. 

Τον κ.Βενιζέλο παρέλαβε από το αεροδρόμιο "Μακεδονία", εν αναμονή, σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, της εκεί αφίξεως άλλο VIP αεροσκάφος επιφυλακής από την Αεροπορική Βάση της Ελευσίνος, του EMBRAER EMB-135 (s/n “209”) προκειμένου να συνεχίσει την πτήση του για το Μιλάνο για τη σύνοδο .