Log in
A+ A A-

Υπαναχωρήσεις της κυβέρνησης

Σε εξέλιξη βρίσκεται το ραντεβού Βενιζέλου – Χαρδούβελη κι ενώ το υπουργείο οικονομικών απέστειλε προς την τρόικα ένα νέο πακέτο στοιχείων αναμένοντας την απάντησή της.

Η κυβέρνηση επιθυμεί να αποφύγει περικοπές κύριων συντάξεων, αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και ομαδικές απολύσεις, ωστόσο είναι διατεθειμένη να δεχθεί άμεσα μέτρα περιστολής δαπανών σε ΔΕΚΟ και ΟΤΑ, περιλαμβανομένων αποχωρήσεων προσωπικού, το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο, την αλλαγή στον τρόπο λήψης των αποφάσεων για τις απεργιακές κινητοποιήσεις και την επαναφορά της ανταπεργίας από τον εργοδότη.

Παράλληλα, η κυβέρνηση φαίνεται διατεθειμένη να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα για να του θέσει τα δεδομένα γύρω από τη διαπραγμάτευση, κάτι που δεν διέψευσε η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Δεν νομίζω ότι προλαβαίνουμε ως τις 8 Δεκεμβρίου, αλλά μπορεί να γίνει ένα έκτακτο γιουρογκρούπ στις 15 Δεκεμβρίου”, δήλωσε πριν απο λίγο στον Αθήνα 9.84 ο αντιπρόεδρος της βουλής, Γιάννης Τραγάκης. Για το ενδεχόμενο συνάντησης Σαμαρά – Βενιζέλου – Τσίπρα, είπε πως πρέπει να κληθεί ο τελευταίος για ενημέρωση και τάχθηκε υπέρ μιας ομάδας διαπραγμάτευσης για το χρέος, τονίζοντας ωστόσο τη βεβαιότητά του ότι ο κος Τσίπρας θα την τορπιλίσει.

Εν τω μεταξύ σήμερα συνεδριάζει η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον κίνδυνο να κλείσουν οι τράπεζες επανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Μιλώντας στο ΑΝΤ1, όταν ερωτήθηκε αν η κυβέρνηση θα πει κάποια «όχι» στην Τρόικα απάντησε «Θέλετε να κλείσουν οι τράπεζες;».