Log in
A+ A A-

Απορρίφθηκε η αίτηση Ρωμανού

Απέρριψε η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Βασιλική Θεοδώρου, την αίτηση του Νίκου Ρωμανού, που ζητούσε να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά με το οποίο δεν έγινε δεκτό το αίτημά του για χορήγηση εκπαιδευτικών αδειών.

Η εισαγγελική λειτουργός έκρινε ότι δεν συντρέχουν λόγοι να αναιρεθεί το βούλευμα του Συμβουλίου Πειραιά.

Σήμερα η συζήτηση στη Βουλή της τροπολογίας για την εξ΄ αποστάσεως παρακολούθηση των κρατούμενων σπουδαστών. Δική του πρόταση θα καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με ψυχραιμία αντιμετωπίζει η οικογένεια του Νίκου Ρωμανού, την απόφαση του Αρείου Πάγου και περιμένει να δει το τελικό κείμενο της τροπολογίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης. Όπως μας είπε ο συνήγορος του Νίκου Ρωμανού, Φραγκίσκος Ραγκούσης, αν στην τροπολογία, περιλαμβάνεται παράγραφος που θα αφορά  το λεγόμενο βραχιολάκι, ο 21χρονος θα σταματήσει την απεργία πείνας. Αν όχι θα προχωρήσει σε απεργία δίψας. Να υπενθυμίσουμε ότι ο Νίκος Ρωμανός, αποδέχεται ως λύση το βραχιολάκι. 

Σε κατάληψη τέθηκαν η Νομική και το ΑΠΘ, σε ένδειξη αλληλεγγύης. Στις δηλώσεις συμπαράστασης προς το Νίκο Ρωμανό προστέθηκε και το ομόφωνο ψήφισμα  της συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι η εκπαίδευση είναι ελπίδα και όχι απειλή για την κοινωνική επανένταξη.

Η ζωή του Ρωμανού μοιάζει με θρίλερ, ένα κύμα αλληλεγγύης έχει σαρώσει την Ελλάδα γράφει η εφημερίδα USA TODAY.

Επιστολή αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό υπογράφουν μητέρες νεαρών που έχασαν τη ζωή τους ή φυλακίστηκαν για τις ιδέες τους στην Ιταλία. Μεταξύ αυτών, η μητέρα του Κάρλο Τζουλιάνι, διαδηλωτή που έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά στη Γένοβα, το 2001.

Κατανόηση στο αίτημα του Νίκου Ρωμανού έδειξε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών όπως είπε ο πατέρας του Γιώργος Ρωμανός μετά το πέρας της συνάντησης του με τον κ. Ιερώνυμο.