Log in
A+ A A-

Φονική κακοκαιρία

Δεν υποχωρεί, τουλάχιστον μέχρι και αύριο η κακοκαιρία στη χώρα. Σε πολλές περιοχές θα ξεσπάσουν τις επόμενες ώρες έντονες βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Τραγικός απολογισμός δύο νεκροί από τις πλημμύρες που έπληξαν χθες τη βόρεια Ελλάδα. Νωρίς το πρωί εντοπίστηκε στην κοίτη του Γαλλικού ποταμού ο 60χρονος άνδρας που αναζητούσαν οι αρχές από χθες, όταν παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά. Λίγη ώρα αργότερα νεκρός βρέθηκε και ο 50χρονος αγνοούμενος, οδηγός ταξί, στο χωριό Ασπρο, στο Κιλκίς.

Συγκεκριμένα, ένας 50χρονος άνδρας που αγνοούνταν από το απόγευμα της Τετάρτης στην περιοχή της Νέας Φιλαδέλφειας Θεσσαλονίκης βρέθηκε πνιγμένος στον Γαλλικό Ποταμό. Μετά από μαραθώνιες έρευνες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, ο άτυχος 50χρονος εντοπίστηκε νεκρός μέσα στο ποτάμι. Τον άνδρα είχε δει διερχόμενος μέσα στον Γαλλικό Ποταμό το απόγευμα της Τετάρτης και αμέσως ξεκίνησαν οι έρευνες για τον εντοπισμό του.Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε μέσα στο ποτάμι.

Νεκρό εντοπίστηκε και ένα ακόμη άτομο το οποίο επέβαινε μαζί με ένα ακόμη άτομο σε ΙΧ, προερχόμενο από τα Σκόπια, και έπεσε σε κανάλι στην περιοχή του χωριού Άσπρο στο Κιλκίς. Η σορός του εντοπίστηκε σήμερα το πρωί περίπου 20 μέτρα από εκεί που βρέθηκε το αυτοκίνητο.

Την ίδια ώρα  οικισμοί στην Ορεστιάδα, το Διδυμότειχο, το Σουφλί και τις Φέρρες, έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, μετά το σχετικό αίτημα που διατυπώθηκε από το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από τις τοπικές αρχές, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου έχουν πλημμυρίσει περισσότερα από 80.000 στρέμματα, από θραύσεις αναχωμάτων και τεχνητές εκτονώσεις στον ποταμό.

Έκτακτα μέτρα λαμβάνουν καθημερινά και οι τουρκικές αρχές στο τελωνείο στις Καστανιές, αφού λόγω των πλημμυρικών φαινομένων και στη γειτονική χώρα, κλείνουν τμηματικά καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας το τελωνείο εμποδίζοντας τη διέλευση όλων των οχημάτων από τη συγκεκριμένη συνοριακή διάβαση. 

Για την κατάσταση που επικρατεί αυτή την ώρα στο Ωραιόκαστρο θεσσαλονίκης, μία από τις πληγείσες περιοχές, μίλησε ο δήμαρχος, Αστέριος Γαβότσης στη Φωτεινή Κοκκινάκη.