Log in
A+ A A-

Χαϊκάλης: Καταγγέλλει απόπειρα χρηματισμού

Την πολιτική αντιπαράθεση πυροδοτεί σήμερα καταγγελία του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, για απόπειρα χρηματισμού του, στις 6 και στις 13 Δεκεμβρίου, προκειμένου να ψηφίσει για πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ο κ. Χαϊκάλης έχει παραδώσει στις εισαγγελικές αρχές βίντεο, και πληροφορίες αναφέρουν ότι κατέθεσε, πριν από λίγο στην ασφάλεια, δίνοντας το όνομα του προσώπου που τον προσέγγισε. Από το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δηλώνουν πως το όνομα γνωρίζει και ο εισαγγελέας, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται. Το οπτικοακουστικό υλικό βρίσκεται στην αστυνομία, για τεχνική επεξεργασία.
Σε εξέλιξη έκτακτη συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, και του Παύλου Χαϊκάλη. 

Μιλώντας σε τηλεοπτικά κανάλια, είπε ότι έχει σχετικό βίντεο, το οποίο παρέδωσε στις εισαγγελικές αρχές. Ο κ.Χαϊκάλης υποστήριξε μεταξύ άλλων ότι του έδιναν από δύο έως τρία εκατομμύρια ευρώ για να ψηφίσει για πρόεδρο.

Με το αίτημα να γίνει τεχνική επεξεργασία για να «καθαρίσει» η εικόνα και ο ήχος του βίντεο, ο Εισαγγελέας Εφετών Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος διαβίβασε στις αστυνομικές αρχές  το οπτικοακουστικό υλικό που κατέθεσε ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Παύλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν από λίγες ημέρες στην Ασφάλεια κατέθεσε άτομο που φέρεται να γνωρίζει την υπόθεση -δεν επιβεβαιώνεται ότι ήταν ο κ. Χαικάλης- και κατονόμασε το επίμαχο πρόσωπο.

Ωστόσο η αστυνομία εμφανίζεται να μην ενημέρωσε για τις εξελίξεις τον Εισαγγελέα ο οποίος φέρεται μέχρι τώρα να μην έχει επίσημη ενημέρωση για το όνομα του προσώπου που εμπλέκεται στην υπόθεση.

Για άθλια ιστορία μιλά η κυβέρνηση. "Για λόγους δημοσίου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία. 

Είναι ολοφάνερο πως αυτές «οι άθλιες παραστάσεις» στήνονται για να μην ψηφιστεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η χώρα να οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές, δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Σοφία Βούλτεψη, σχετικά με τις καταγγελίες του βουλευτή των ΑΝΕΛ, Παύλου Χαϊκάλη, περί απόπειρας χρηματισμού του. «Μετά τις "καταγγελίες" για ...κουμπαράδες και τα τηλεοπτικά σόου Ξουλίδου, τώρα στο κακοπαιγμένο θέατρο προστέθηκε ο κ. Χαϊκάλης», ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος και ζήτησε για λόγους δημόσιου συμφέροντος να δοθούν αμέσως στη δημοσιότητα τα στοιχεία.

"Εκτιμώ ότι πρόκειται για σοβαρή καταγγελία - εμείς εδώ και καιρό έχουμε επισημάνει ότι ακολουθείται ένας δρόμος ολισθηρός, ένας δρόμος μεθοδεύσεων και πιέσεων", δήλωσε πριν από λίγο ο Αλέξης Τσίπρας.

Το ΠΑΣΟΚ ζητά άμεση και πλήρη διερεύνηση των καταγγελιών Χαϊκάλη από τα αρμόδια όργανα της δικαιοσύνης. "Σε μια περίοδο όπου οι διαδικασίες εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας βρίσκονται σε εξέλιξη επιβάλλεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις να προστατεύσουμε την δημοκρατική ομαλότητα και διαφάνεια και να μην επιτρέψουμε να δηλητηριάζεται η πολιτική ζωή της χώρας", τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το ΚΚΕ με σχόλιό του τονίζει ότι πρέπει να διερευνηθεί άμεσα η καταγγελία για απόπειρα χρηματισμού του βουλευτή των ΑνΕλ Παύλου Χαϊκάλη.

Να ενημερώσει η εισαγγελία τους πολιτικούς αρχηγούς για το υλικό και τις καταγγελίες Χαϊκάλη, ζήτησε με παρέμβασή του στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για "δραματική τροπή στην απόπειρα πιέσεων στους βουλευτές για  την ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. "Οταν αρχίσαμε να τα λέμε, είχαμε κατηγορηθεί ότι δηλητηριάζουμε την πολιτική ζωή. Τώρα αποκαλύπτεται ότι υπήρξε προσπάθεια χρηματισμού», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Σκουρλέτης.

«Να βγει ο εισαγγελέα να μας πει, τι συμβαίνει, αυτό είναι η πάγια θέση της ΝΔ», ανέφερε, μιλώντας στον ΒΗΜΑ FM ο o κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος, Άδωνις Γεωργιάδης. «Αν αποδειχθεί, είναι σοβαρό, αν όμως για ακόμα μια φορά, όπως και οι προηγούμενες κατηγορίες αποδειχθούν ψεύτικες, πάλι κάτι πρέπει να γίνει», σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

"Όλο αυτό είναι κακόηχο. Ακούγεται κακή είδηση. Να το δούμε", δήλωσε για το θέμα, στον Αθήνα 9.84 ο υπουργός Παιδείας Ανδρέας Λοβέρδος.

«Η καταγγελία Χαϊκάλη απαιτεί άμεση διερεύνηση από την Δικαιοσύνη και υπεύθυνη ενημέρωση. Όχι πονηρές "διαρροές". Ο ίδιος δε, να δώσει ονόματα», αναφέρει συγκεκριμένα ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. 

Γνωρίζω και άλλους βουλευτές που θα ψηφίσουν τον Σταύρο Δήμα στις επόμενες ψηφοφορίες, δήλωσε το πρωί επίσης στο σταθμό μας ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Μελάς. Είπε μάλιστα ότι αν ο κος Δήμας έπαιρνε 199 ψήφους, ο ίδιος θα τον ψήφιζε από την πρώτη ψηφοφορία.