Ουραγός στη χρήση του διαδικτύου η Ελλάδα
- Written by E.Tsiliopoulos
Την τρίτη χαμηλότερη επίδοση στην Ευρωπαϊκή Ένωση των 28 κρατών-μελών σημειώνει η Ελλάδα όσον αφορά τη χρήση του ίντερνετ.Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της Eurostat, το 1/3 των Ελλήνων δεν έχει χρησιμοποιήσει ποτέ το ίντερνετ.
Πρόκειται για ποσοστό που εξακολουθεί να παραμένει σημαντικά υψηλό, καθώς οκτώ χρόνια νωρίτερα (το 2006) οι Έλληνες που δεν χρησιμοποιούσαν το διαδίκτυο έφταναν στο 65%.
Ουραγοί και πιο κάτω από τις επιδόσεις της Ελλάδας ήταν τη φετινή χρονιά άλλες δύο βαλκανικές χώρες και, συγκεκριμένα, η Ρουμανία και η Βουλγαρία, όπου το ποσοστό των κατοίκων που δεν χρησιμοποιούν το ίντερνετ είναι 39% και 37%, αντίστοιχα.
Στην απέναντι όχθη, η χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις στη χρήση του ίντερνετ πανευρωπαϊκά είναι η Δανία, όπου μόλις το 3% των κατοίκων της δεν χρησιμοποιεί το διαδίκτυο. Ακολουθούν το Λουξεμβούργο (4%) και η Ολλανδία (5%).
ΠΗΓΗ: ΤΑ ΝΕΑ
Latest from E.Tsiliopoulos
- ‘Unprecedented Crime’: Lawyer says German mother in Athens baby case denies harm
- Greek olive oil market faces price pressure this season
- The end of black asphalt in a city in Greece - Why are they painting it white?
- Erdoğan hardens tone over Greek arms build-up as ‘Achilles Shield’ raises tensions
- Naima Gerasopoulou:The Greek dancer who became world champion in tango