Log in
A+ A A-

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις Λαπαβίτσα

Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπολύει η ΝΔ, με αφορμή δηλώσεις του οικονομολόγου και υποψηφίου βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κ. Λαπαβίτσα, στον ΑΝΤ1.

Ο γραμματέας της ΝΔ, Ανδρ. Παπαμιμίκος, δήλωσε ότι ο κ. Λαπαβίτσας λέει ακριβώς ό,τι και η ΝΔ και ξένοι αναλυτές, θεσμικοί φορείς και σοβαροί οικονομολόγοι. Δηλαδή, ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν προβλέπει τις πηγές χρηματοδότησης και οι θέσεις του συνεπάγονται έξοδο της χώρας από το ευρώ και διαρκή πολιτική και κοινωνική αστάθεια.

Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι ο κ. Λαπαβίτσας ομολογεί πως εάν ο ΣΥΡΙΖΑ εφαρμόσει όσα λέει, αυτό θα οδηγήσει σε έκρηξη και σύγκρουση με την ΕΕ, προβλέπει, ουσιαστικά, τη διάλυση του κόμματος και παραδέχεται ότι η χρηματοδότηση του προγράμματος της Θεσσαλονίκης είναι στον «αέρα».

Ο γραμματέας της ΝΔ τόνισε ότι στις εκλογές ο λαός έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πάση θυσία παραμονή στο ευρώ και την ανάπτυξη με σταθερότητα που εγγυάται, όπως υποστήριξε, το κυβερνών κόμμα ή στην τυφλή σύγκρουση, τη ρήξη και την έξοδο από το ευρώ που προετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Έχει να επιλέξει ανάμεσα στο κοστολογημένο και σίγουρο αναπτυξιακό πρόγραμμα που παρουσίασε ο Αντ. Σαμαράς ή στο «πρόγραμμα του αέρα» που παρουσίασε ο κ. Τσίπρας. Έχει να επιλέξει ανάμεσα στην πολιτική σταθερότητα ή στο πολιτικό και κοινωνικό χάος που οδηγεί ακόμα και στη διάλυση του ΣΥΡΙΖΑ όπως προαναγγέλλει ο κ. Λαπαβίτσας...» σημείωσε ο κ. Παπαμιμίκος.

Ο υποψήφιος βουλευτής Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Λαπαβίτσας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 ανέφερε: «Η Ελλάδα χρειάζεται οπωσδήποτε άρση της λιτότητας, οπωσδήποτε να κάνει κάτι για τη μείωση της ανεργίας. Αυτά πρέπει να είναι οι στόχοι της πολιτικής της και όχι τα πρωτογενή πλεονάσματα. Αυτό είναι απόλυτα σωστό που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, το να επιχειρήσει κανείς να το χρηματοδοτήσει αυτό μέσα στα ασφυκτικά πλαίσια που του επιβάλλει σήμερα η τρόικα και η λογική της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι εξαιρετικά δύσκολο, όπως καταλαβαίνετε και απαιτείται σύγκρουση, βεβαίως».

Πρόσθεσε δε: «Γιατί στην ουσία λέμε ότι θα πάρουμε τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να κάνουμε αυτό που απαιτείται στη χώρα μας. Θα πάμε δηλαδή κόντρα σε αυτό που θέλει να μας επιβάλει, μας έχει επιβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, παίρνοντας τα λεφτά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως καταλαβαίνετε θα υπάρξουν αντιδράσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν θα αντιμετωπίσει μια τέτοια κατάσταση πολύ δύσκολη».

Ο κ. Λαπαβίστας, μεταξύ άλλων, εκτίμησε: «Όταν θα έρθει στην κυβέρνηση (σ.σ. ο ΣΥΡΙΖΑ) αναμένω τριβές, αναμένω εκρήξεις, αναμένω συγκρούσεις. Εκεί, ένα κόμμα σαν τον ΣΥΡΙΖΑ που διογκώθηκε τόσο απότομα και τόσο γρήγορα, θα αντιμετωπίσει και προβλήματα εσωτερικής δομής...».

Επανέλαβε τις θέσεις του ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει τους πόρους για να χρηματοδοτηθεί: Είπε, μεταξύ άλλων: «Έχω αναφερθεί δημόσια, έχω καταγράψει τις αμφιβολίες μου δημόσια και πιστεύω ότι η χρηματοδότηση αυτή δεν είναι ασφαλής τη στιγμή αυτή... Η ελληνική οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη από ορισμένες κινήσεις τέτοιου τύπου (σ.σ.: όπως το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ)... Δεν διαφωνώ, δηλαδή, εγώ με την πρόθεση και την κατεύθυνση των εξαγγελιών του ΣΥΡΙΖΑ. Τις θεωρώ μετριοπαθείς. Η χρηματοδότηση, όμως, αυτή, έστω και των μετριοπαθών αυτών δαπανών δεν είναι ασφαλής, πράγμα που φαίνεται και δια του γυμνού οφθαλμού... Όταν τα μισά από τα έσοδα, υποτίθεται ότι θα προέλθουν από τη φοροδιαφυγή και από την αποπληρωμή παλαιών χρεών προς το Δημόσιο... Καταλαβαίνετε ότι ήθελε περισσότερη διερεύνηση το θέμα αυτό...».