Log in
A+ A A-

Ερευνες αντιτρομοκρατικής σε Γλυφάδα και Κολωνό

Έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε διαμερίσματα, σε Κολωνό και Γλυφάδα, τα οποία χρησιμοποιούνταν από τους συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθησαν προχθές στην Καλαμάτα.

Στην οδό Χαρίλαου Τρικούπη, στον αριθμό 40, στην Γλυφάδα, σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου έμενε με την οικογένεια του ο 54χρονος απότακτος αστυνομικός, ο οποίος είναι ο ένας από τους δύο συνεργούς του Χριστόδουλου Ξηρού που συνελήφθησαν στην Καλαμάτα. Είναι χαρακτηριστικό ότι είχε αφήσει το όνομα του ιδιοκτήτη στο κουδούνι που είναι "Νικολαίδης" για να μην γίνεται αντιληπτός.

Άτομα της περιοχής που τον γνώριζαν μιλούν για έναν άνθρωπο ευγενικό που ωστόσο ήταν κλειστός χαρακτήρας και περιοριζόταν μόνο σε μια τυπική καλημέρα και στα τυπικά μιας απλής κουβέντας.

Σε ορισμένους έλεγε ότι διατηρεί καταστήματα στην Ανάβυσσο, δηλαδή στο μέρος που βρέθηκε το κρησφύγετο του Ξηρού. Μυστήριο, ωστόσο, παραμένει το γεγονός ότι οι όσοι τον γνώριζαν λένε ότι στο διαμέρισμα της Γλυφάδας ζούσαν η γυναίκα του και τα παιδιά του αλλά ωστόσο ο ίδιος δεν εμφανιζόταν πολύ συχνά στην περιοχή καθώς έλειπε συνέχεια για δουλειές ή στο πατρικό του στην επαρχία.  Οι αρχές αναζητούν στοιχεία, βλέποντας ισχυρούς δεσμούς των τρομοκρατών με κακοποιούς του κοινού ποινικού δικαίου.

Οι δυο συλληφθέντες έχουν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν την Παρασκευή. Εν τω μεταξύ, ένα νέο πρόσωπο, 50χρονος κάτοικος Κορωπίου, που φέρεται να είναι υπάλληλος τράπεζας, περιγράφεται στον δικαστικό φάκελο της υπόθεσης Ξηρού ως ο άνθρωπος που νοίκιασε το κατάλυμα-γιάφκα στην περιοχή Ηραίου Λουτρακίου, όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα».