ΕΚΤ: Δεν προδικάζει αν θα δοθεί ELA στην περίπτωση ενός «όχι»
- Written by E.Tsiliopoulos
Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Βίτορ Κονστάνσιο δήλωσε πως δεν μπορεί να πει εάν η ΕΚΤ θα δώσει έκτακτη βοήθεια ρευστότητας (ELA) στις ελληνικές τράπεζες εάν οι Έλληνες ψηφίσουν «όχι» στο δημοψήφισμα της Κυριακής.
Ερωτηθείς για το εάν η ΕΚΤ θα δώσει τη βοήθεια που χρειάζονται για να μην καταρρεύσουν οι ελληνικές τράπεζες, ο Κονστάνσιο είπε: «Δεν μπορώ να απαντήσω εκ των προτέρων σε αυτή την ερώτηση».
«Θα είναι μια απόφαση από το διοικητικό συμβούλιο (της ΕΚΤ). Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε πως το διοικητικό συμβούλιο στο σύνολό του θα αναλύσει την κατάσταση», είπε σε συνέντευξη Τύπου έπειτα από ομιλία του σε χρηματοοικονομικό συνέδριο.
Tagged under
Latest from E.Tsiliopoulos
- Alexis Tsipras resigns as MP - New party on the way?
- Giannis Antetokounmpo's family permanently in Athens - His children started kindergarten at Athens College
- Armed forces on alert after ‘Piri Reis’ spotted west of Psara in international waters
- Greece woos diaspora with 50% tax cut
- Four arrested as Greek Police target Turkish organized crime ring